Mis je wat in je woning? Mis je dat warme gezellige gevoel en weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vind je het ook lastig om jouw woning gezellig aan te kleden? Voor zowel grote woningen als kleine woningen is het soms lastig gezelligheid aan te brengen. Verkeerd gekozen kleuren, verkeerde materialen of een overschot aan decoratie kan soms net even teveel van het goede zijn. Met onderstaande tips maak je jouw woning binnen korte tijd en zonder al teveel inspanningen direct weer gezellig.

Kies één kleurtoon

Een veelgemaakte fout bij het inrichten van je woning, is het kleurgebruik. Zo worden er vaak veel verschillende kleurtinten gekozen. Dat is op zich niet erg, maar kies in dat geval dan wel voor dezelfde kleurtoon. Combineer blauw bijvoorbeeld niet met rood, maar ga liever voor rood en oranje of geel en groen. Ook kun je uitgaan van één basiskleur en vervolgens met lichtere en donkere tinten gaan werken.

Aankleden met kussentjes

Een goede methode om je bank of stoelen een warme en gezellige uitstraling te geven, is het gebruik van kussentjes. Let erop dat je niet te contrasterende kleuren voor deze accessoires gebruikt en kies een patroon of dessin dat bij jou en je interieur past. Zo blijft je interieur één geheel en wordt de gezellige uitstraling van je woonkamer enorm versterkt.

Kleed je tafel aan met een tafelkleed

Vind je jouw tafel niet zo mooi en weet je eigenlijk niet wat je ermee aan moet? Dan zou je deze lelijke tafel weer een prachtige uitstraling kunnen geven met een tafelkleed. Tafelkleden zijn er in veel verschillende soorten en afmetingen. Gebruik bijvoorbeeld een mooi kleurrijk tafelkleed om de kamer wat extra’s te geven of kies voor een tafelloper om zo een meer stijlvolle touch aan te brengen.

Haal de natuur in huis

Ook met bloemen en planten maak je jouw woning extra gezellig. Een bos bloemen op tafel zorgt ervoor dat je fijn thuis komt. Ook kun je kleine kale hoekjes eenvoudig vullen met mooie groene planten. Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt, bieden planten een uitkomst. Vraag in de winkel hoe ze verzorgd dienen te worden, zodat je geen fouten maakt.

Vloerkleden voor een warm geheel

Een kille vloer kan funest zijn voor de uitstraling van je woonkamer. Een houten vloer, tegelvloer, betonvloer of laminaatvloer kan perfect worden aangekleed met een mooi warm vloerkleed. Niet alleen krijgt je woonkamer een warme uitstraling, ook voor je voeten is het warme vloerkleed een verademing. 

Wil jij ook meer lezen over de manier waarop jij inspiratie kan opdoen voor jouw woning? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.