Wanneer je je huis in goede staat wilt houden, zal het om de zoveel tijd geschilderd moeten worden. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig? Een goede voorbereiding is het halve weg. Daarom beschrijven we in dit artikel welke dingen je dient te verzamelen voor je aan de slag gaat.

De verf

Wanneer je gaat schilderen heb je uiteraard verf nodig. Het is echter belangrijk dat je niet zomaar willekeurige verf koopt. Ook al lijkt een verf bijvoorbeeld wit te zijn, er bestaan heel veel verschillende kleuren wit. Kijk dus goed welke tint je wilt hebben. Ook kun je in de winkel strookjes vragen die de werkelijke kleur weergeven. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan! Wanneer je precies dezelfde kleur wilt als je al hebt, kun je kijken of je nog voldoende blikken hebt staan van de vorige keer. Is dit zo, kijk dan of de verf er nog goed uit ziet. Heb je nog verf staan maar is dit niet voldoende, dan kun je in sommige winkels vragen of ze precies dezelfde kleur voor je mengen.

Kwasten

Naast verf zul je uiteraard ook kwasten nodig hebben. Wederom zijn niet alle kwasten hetzelfde. Zo zijn er dikke kwasten voor grote stukken, en kleine kwastjes voor het preciezere werk. Zorg dus dat je beide formaten in huis hebt. Er zijn namelijk altijd wel wat kleine randjes waar je een klein kwastje voor nodig hebt.

Een opstapje

Tijdens het schilderen ben je soms op hoogte aan het werk. Voor bijvoorbeeld de bovenkant van je muur of een hoog raamkozijn zul je een opstapje nodig hebben. De meeste mensen gebruiken hiervoor een ladder. Echter is het verstandiger om een steiger te gebruiken. Dit is zowel veiliger als efficiënter. Je staat namelijk stabieler, en hebt veel meer ruimte om te bewegen en je spullen kwijt te kunnen. Je kunt een basic line rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net.

Alles afdekken

Tot slot is het slim om alles af te dekken. Regel dus wat oude dekbed lakens, kartonnen dozen en schilderstape, om te voorkomen dat alles straks onder de verf zit!

Wil jij hiernaast weten met welke drie producten jij jouw woning zelf kan restylen? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.