Raamfolie is een goedkope manier om je huis nét dat beetje extra te geven. Daarnaast is het erg makkelijk zelf aan te brengen. En wanneer je het zat bent kan je het eenvoudig en streeploos verwijderen. Wat je allemaal wel niet kan met raamfolie, lees je in dit blog.

Decoratieve raamfolie

Er zijn talloze soorten decoratieve raamfolie te verkrijgen. Hiermee kan je je saaie interieur een oppepper geven. Voor ieder type interieur is er wel een bijpassend soort raamfolie te vinden. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur? Voorzie je raam dan van glas in lood decoratiefolie. Ook zijn er allerlei raamfolies te koop met een minimalistisch, abstract design, die het erg goed doen in woningen met een moderne inrichting. Maar ook voor iemand met een romantische inrichting is er genoeg keuze, wat dacht je bijvoorbeeld van een raamfolie met bloemenprint?

Zonwerende folie

Via het raam komen vallen zonnestralen onze woning binnen en die kunnen zorgen voor enorm wat warmte. Vooral in de zomer kunnen sommige ruimtes in je huis heel erg opwarmen. Zonwerende raamfolie biedt hier de oplossing voor: het blokkeert zonnestralen, zodat jouw zolder ‘s zomers geen sauna meer is. Er zijn zelfs soorten die naast zonnestralen ook UV-stralen blokkeren. Dat is extra handig wanneer je niet wil dat je meubels verkleuren.

Veiligheidsfolie

Ten slotte zijn er allerlei soorten veiligheidsfolie die als functie hebben om je woning en je geliefden te beschermen. Zo is er bijvoorbeeld inbraakwerend folie. Deze folie vormt een taaie beschermlaag op je raam die inbrekers af zal schrikken of in ieder geval enorm zal vertragen. Hierdoor heb jij tijd om de politie te bellen. Daarnaast is er ook beschermende raamfolie die glasscherven bij elkaar houdt. Wanneer je kind tijdens het spelen per ongeluk de ruit breekt, zullen de folie de ontstane scherven bij elkaar houden, waardoor je kind niet gewond raakt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.