De titel van dit artikel geeft al aan dat gas besparen op dit moment een hot item is. Overal lees je nu tips over hoe je gas kunt besparen. Zo worden er tips gegeven als:

  • Zet de kachel één graad lager;
  • Douche wat korter;
  • Plaats tochtwering.

Etc. etc.

Maar wij willen nog iets verder gaan. Want wat als je het nu helemaal niet meer koud hebt? Dan hoef je helemaal geen kachel aan te zetten en hoef je ook niet warm te douchen.

Klinkt dit jou vreemd in de oren of ben je toch een beetje getriggerd? Als je getriggerd bent is onze eerste tip echt wat voor jou! Zo niet, dan kun verder scrollen naar tip 2!

Tip 1: Zorgen dat je het nooit meer koud hebt

Wellicht vraag je je of hoe dit mogelijk is, maar het is eigenlijk heel simpel. Hoe vaker jij jezelf bloot stelt aan kou, hoe meer je aan deze kou gewend raakt. Maar dit moet je wel geleidelijk doen!

De eerste week raden we je dus aan om koud af te douchen. Dit hoeft maar 10 tot 15 seconden. Voelt het goed, dan mag je uiteraard langer!

In week twee ga je bijvoorbeeld dertig seconden koud afdouchen.

Dit bouw je net zolang op tot je twee minuten koud kunt douchen.

De kachel kun je ondertussen ook steeds iets lager zetten, tot dat je hem helemaal niet meer aan hoeft te zetten.

Ben je al klaar voor de volgende stap? Dan kun je ijswater gaan proberen! Ga de eerste keer nooit langer dan twee minuten in dit ijswater zitten.

Dit artikel gaat over gas besparen, maar wij schrijven over koude training.. Waarom?

Omdat we echt geloven in deze koude training en dat dit heel veel problemen op kan lossen. Ten eerste is het heel goed voor je gezondheid. Zo train je o.a. je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt. Maar daarnaast heb je het gewoon veel minder snel koud, waardoor je de kachel helemaal niet meer aan hoeft te zetten!

Het mes snijdt dus aan twee kanten. We werken hiermee aan de verbetering van volksgezondheid, maar ook aan het gasprobleem!

Gaat koude training je te ver?

Eerlijk is eerlijk het is een vergaande maatregel en we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen dit ziet zitten. Wij hopen het natuurlijk wel! Maar dit artikel gaat over het besparen van gas en dus hebben we ook een tip voor de mensen die het niet zien zitten om koude training te gaan doen. Ook zij kunnen de kachel helemaal uitschakelen.

Hoe?

Door te verwarmen met een airconditioner.

Elektriciteit is op dit moment goedkoper dan gas en daarom loont het om een airco te laten installeren die ook kan verwarmen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.