Met de winter die langzaam weer begint en de koude dagen die we tegemoet gaan, is het belangrijk om op zoek te gaan naar oplossingen om er comfortabel bij te zitten. Een belangrijk element dat zorgt voor een warm en comfortabel huis is, is spouwmuurisolatie. Met behulp van deze isolatie is het makkelijker om jouw woning warm te stoken en geniet je ook nog eens van een lagere energierekening. Laat de spouwmuurisolatie door Harmsen Voegwerken uitvoeren om te garanderen dat je geniet van het beste eindresultaat. In dit artikel hebben we een aantal punten op een rijtje gezet zodat jij voorbereid begint aan het inhuren van het isolatiebedrijf.

Heeft jouw woning een spouwmuur?

Voordat je halsoverkop het isolatiebedrijf inhuurt voor de spouwmuurisolatie, is het belangrijk om vast te stellen of er daadwerkelijk een spouwmuur in jouw huis aanwezig is. Woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn hebben bijna allemaal een spouwmuur, op enkele uitzonderingen na. Is jouw woning na 1980 gebouwd? Dan is de kans groot dat er al spouwmuurisolatie in zit. Nadat je zeker weet dat jouw woning een spouwmuur heeft, komt het team langs om de spouwmuur te inspecteren in een endoscopisch onderzoek. Hier wordt de staat en dikte van de spouwmuur gecontroleerd.

Hoe wordt de spouwisolatie aangebracht?

Met wat voor werkzaamheden moet jij rekening houden voordat je het team inschakelt? Een groot voordeel van spouwmuurisolatie is dat het een klus is die van de zijlijn niet zorgt voor veel chaos of vuil. Er worden kleine gaatjes in de muur geboord en via deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Nadat de volledige spouw voorzien is van isolatiemateriaal, worden de gaatjes netjes gedicht met dezelfde kleur als jouw muur. Doordat de gaatjes klein zijn, zie je na de afwerking niets meer van de klus. Het is belangrijk dat je een bedrijf inschakelt die ervaring heeft met deze klus. Wanneer de isolatie niet in de volledige muur zit of de gaatjes niet goed gedicht zijn, kan er vocht in de spouwmuur terechtkomen, wat schimmelgroei kan veroorzaken.

Houd rekening met de prijs

Wij raden aan om altijd een endoscopisch onderzoek door een erkende partij te laten uitvoeren. De bevindingen uit het onderzoek zorgen ervoor dat jij zo’n accuraat mogelijke offerte ontvangt. Zo weet je exact wat voor kosten je voor de installatie van de spouwmuurisolatie aan de kant moet zetten. Wil jij de zekerheid dat je een echte expert inhuurt voor de klus? Kies dan voor Harmsen Voegwerken. Dit bedrijf is een echte specialist in voegwerken en spouwmuurisolatie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.