Hoewel je een groot deel van de klussen bij een aanbouw, verbouw of bijvoorbeeld nieuwbouw zelf uitvoert, heb je voor sommige klussen hulp van een vakman nodig. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe leidingen. Het is een typisch voorbeeld van een klus, waarbij de hulp van een loodgieter wenselijk is. Zouden de leidingen niet op de juiste wijze worden aangelegd, dan is het risico op een lekkage groot. Mogelijk ontstaat er speling tussen de diverse leidingstukken, waarlangs het water uit de leiding kan sijpelen. 

Als het gaat om een leiding achter een wand of bijvoorbeeld onder de vloer, is het herstel van zo’n lekkage erg lastig. Je moet er niet aan denken, dat de muur op een later moment moet worden opengehaald. 

 

Sanitaire voorzieningen aansluiten in de badkamer 

Niet alleen voor het aanleggen van nieuwe leidingen kan de hulp van een loodgieter wenselijk zijn. Schakel de loodgieter ook in voor het aansluiten van sanitair in je woning. Net als bij de leidingen, mag er geen speling ontstaan tussen het sanitair en de afvoer- of waterleiding waarop deze aangesloten wordt. Het zou leiden tot lekkages in de badkamer. Waar nodig kan een loodgieter leidingen verleggen. 

Tip: laat een plan voor de renovatie van een badkamer altijd vooraf toetsen door een loodgieter. Deze kan je meer vertellen over de haalbaarheid van de uitgewerkte ideeën. 

 

Met spoed hulp van een loodgieter inschakelen 

Mocht een lekkage zich onverhoopt toch voordoen, dan kun je een loodgieter met spoed inschakelen. Veel loodgieters werken met een spoedservice, welke 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Ook bij bijvoorbeeld een verstopping in de afvoer kan de hulp van deze spoedservice wenselijk zijn. 

Op de website van https://haarlemloodgieters.nl/ lees je meer over de diensten die loodgieters aanbieden. Voor welke klus schakel jij de loodgieter in?

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.