Het verhelpen van een daklekkage kan een flinke uitdaging zijn. Hoe vind je bijvoorbeeld de bron van een lekkage? Waar moet je beginnen bij het herstellen hiervan? Bovenal is het belangrijk om een dergelijke lekkage zo snel mogelijk te repareren. Zou je dit niet doen, dan loop je het risico op een ernstige vochtschade aan het dak en de constructie onder de dakbedekking. Als het vocht eenmaal in het hout getrokken is, kan dit voor houtrot zorgen! Mogelijk moet een groot deel van het hout vervangen worden om het houtrot te kunnen herstellen. In dit artikel lees je meer over een daklekkage verhelpen

 

Bron van een daklekkage opsporen 

Probeer het vochtspoor onder de dakbedekking te volgen, om zo tot de bron van de daklekkage te kunnen komen. Het vochtspoor herken je aan de donkere kleur die zichtbaar wordt op een wand, op het plafond of bijvoorbeeld op het hout van de dakconstructie. Een andere methode om de bron van een daklekkage op te sporen is het gebruik van een kleurstof in een emmer water. Schenk het water over de dakbedekking, om zo te kijken waar de kleurstof zichtbaar wordt aan de binnenzijde van het dak. Kijk goed of de kleurstof geen schade aan de dakbedekking aan kan richten. 

 

Schade aan de dakbedekking herstellen 

Nadat je de bron van de daklekkage achterhaald hebt, is het zaak om deze te herstellen. Dit doe je bijvoorbeeld door kleine scheurtjes en gaatjes in de dakbedekking dicht te branden. Het gebruik van een gasbrander is hierbij aan te raden. Bij een zeer ernstige schade of slijtage aan de dakbedekking, is het verstandig dit volledig te vervangen. Zo voorkom je dat er kort na het herstel van een daklekkage een nieuwe lekkage aan het dak ontstaat. Een dakdekker kan je bij een dergelijke klus helpen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.