Het klimaat is aan het veranderen. De aarde wordt steeds warmer en deze opwarming gebeurt ook steeds sneller. Het is dan ook niet verkeerd om wat vriendelijker en bewuster met het milieu om te gaan. Want willen we niet allemaal dat onze kinderen ook een mooie en fijne toekomst kunnen hebben op deze aardbol? U zou bijvoorbeeld kunnen starten met wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Maar ook in en rondom uw huis kunt u bijdragen aan een wat meer groen leven.

Aankoop en gebruik van huishoudapparatuur

Allereerst kunt u groener gaan leven door huishoudapparatuur op een andere manier te gaan gebruiken. U kunt al bijdragen door simpele, kleine aanpassingen. Zo wordt uw kleding ook prima schoon met de wasmachine op eco-stand en kunt u deze vervolgens ook op het wasrek laten drogen in plaats van in de droogtrommel. Beide acties zorgen voor minder energiegebruik. Check daarnaast voordat er een nieuw apparaat aangeschaft gaat worden ook altijd even het energielabel. Een apparaat in categorie A verbruikt het minste energie. Zo zijn ledlampen bijvoorbeeld veel zuiniger dan gloeilampen. Beter dus voor het milieu en voor uw portemonnee.

Kom van dat (groene)dak af!

Peter Koelewijn scoorde een hit met zijn nummer: Kom van dat dak af! Zelf kunt u ook scoren met uw eigen dak door deze groener te maken. Wilt u letterlijk een groen dak? Dan kunt u een sedumdak maken. Hierbij wordt op het dak een tapijt van sudumpluggen aangelegd, ook wel sedumplanten genoemd. Dit zorgt onder andere voor isolatie en een langere levensduur van uw dak. Daarnaast is een sedumdak ook goed te combineren met zonnepanelen. Het vocht van de planten zorgt namelijk tijdens de warme dagen voor verkoeling van de panelen waardoor uw rendement verder toe zal nemen.  Kortom: een investering in het milieu.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Door kleine aanpassingen te doen, kunt u al een groot verschil maken. Afvalscheiding is hier een goed voorbeeld van. Drink daarnaast ook eens vaker water uit de kraan in plaats van een plastic flesje water te kopen. Laat apparaten zoals de tv niet onnodig aanstaan en vervang al uw verlichting voor ledlampen. Ook op papier valt te bezuinigen. Doe zoveel mogelijk online. Laat rekeningen of andere documenten naar uw mail sturen. Dit scheelt een ritje van de postbode en bespaart papier. Met deze kleine dingen, kunt u al een groot verschil maken.

Wil je ook meer weten over de manier waarop jij een schutting in jouw tuin kan plaatsen? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.