Zit jij eraan te denken om een schutting te plaatsen in de tuin? Dan zal jij merken dat het voor het plaatsen van schuttingen, je het een en ander van te voren bepaald moet hebben. Een schutting wordt vaak geplaatst voor privacy, maar het kan ook geplaatst worden om het weer tegen te gaan. Wil jij graag meer informatie over de verschillende soorten schuttingen? Lees dan snel verder!

Het doel van de schutting

Zoals wij al eerder hebben aangegeven, kunnen schuttingen voor verschillende doeleinden ingezet worden. Om geluid en wind tegen te gaan, kun je het beste een dichte en een hoge schutting aanschaffen. Ook al is het lastig om geluid volledig buiten te houden. Om een volledig dichte schutting te krijgen, moeten er tuinschermen tegen de schuttingen geplaatst worden.

Verschillende soorten schuttingen

Er zijn verschillende soorten schuttingen op de markt te vinden. De verschillen zitten in het materiaal van de schutting. De meest populaire schuttingen, zijn schuttingen gemaakt van hout en van beton; de hout-betonschutting. Uiteraard is het ook mogelijk, om een schutting te bestellen die of alleen van hout gemaakt is, of alleen van betonnenplaten.

Wanneer je een kalmerend effect in de tuin wilt creëren, is het aan te raden om voor een schutting te gaan, die gemaakt is van natuurlijke materialen. Deze schuttingen zijn dan gemaakt van kokos, bamboe, wilg, heidemat of riet.

Een schutting kan ook gemaakt worden van schanskorven. Schanskorven bestaan uit een metalen gaasnet, dat gevuld wordt met steentjes. Dit gaasnet is een korfconstructie en wordt meestal gemaakt van roestvast staal of verzinkt. Het gaasnet is in verschillende afmetingen te koop. Hoe groter het gaasnet, hoe groter de stenen moeten zijn.

Hoe hoog mag een schutting maximaal zijn?

De maximale hoogte van de schutting, hangt af van de plaats van de schutting. Wanneer de schutting aan de voorkant van het huis geplaatst zal worden, dan mag de schutting maximaal één meter hoog zijn. Een schutting dat aan de achterkant van de woning geplaatst zal worden, mag maximaal twee meter hoog zijn.

Wil jij hiernaast meer lezen over tuinspiegels? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.