Zonnepanelen zijn een goede manier om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Door deze op je woning te plaatsen bespaar je veel geld op je energierekening. Soms is het zelfs mogelijk om alleen maar je eigen opgewekte energie te gebruiken, waardoor je amper iets aan het energiebedrijf betaalt. Maar waar moet je op letten wanneer je zonnepanelen koopt en laat installeren? En is het mogelijk om subsidie te krijgen voor het plaatsen van je zonnepanelen? We vertellen het je in dit artikel.

Hoe werkt een zonnepaneel?

We zullen niet ingaan op de technische details, om het zo simpel mogelijk te houden. Een zonnepaneel wekt stroom op wanneer deze daglicht opvangt. Dit betekent dat er ‘s nachts geen stroom opgewekt kan worden. Overdag gebeurt dit wel. Ook wanneer de zon achter de wolken is zal er stroom opgewekt worden, er is namelijk alleen daglicht nodig.

Waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen

Voor je besluit zonnepanelen te kopen is het slim een aantal offertes aan te vragen. Je kunt op deze manier de kosten en het mogelijke rendement vergelijken om te zien of dit financieel interessant is of niet. Ook is het belangrijk om te onthouden dat het vaak een paar jaar duurt voor je je investering terug hebt verdient. Je energierekeningen zullen flink dalen gedurende deze jaren, en beetje bij beetje verdien je dus als het ware het aankoopbedrag van de panelen terug.

Als je wil weten of het plaatsen van zonnepanelen interessant is in jouw situatie, neem dan contact op met Zonnepanelen Planet. Ze zullen je met plezier alle nodige informatie verstrekken.

Subsidie op zonnepanelen

Subsidie krijgen op zonnepanelen is mogelijk, maar niet overal even simpel. Per provincie is er een ander budget beschikbaar, en ook de aanvraagprocedure verschilt vaak. Daarbij is het mogelijk om via het Nationaal Energiebespaarfonds je energiebesparende maatregelen te financieren. Het plaatsen van zonnepanelen valt onder de geaccepteerde maatregelen.

 

Voor bedrijven is er weer een ander soort subsidie, namelijk de SDE+ subsidie. Deze is gebaseerd op het aantal opgewekt kilowattuur. 

Het is dus zeker mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor hoef je minder uit eigen portemonnee te betalen, waardoor je sneller zult profiteren van de besparing. Het terugverdienen van je investering zal hierdoor veel minder tijd in beslag nemen. We raden daarom iedereen aan om uit te zoeken welke subsidie mogelijk is in zijn of haar situatie.

Wil jij meer lezen over de manier waarop jij duurzamer kan leven? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.