Je kunt veel dingen aan je woning veranderen om minder energie te verbruiken. Sommige dingen kun je gelukkig zelf doen, en zijn niet heel duur, andere dingen kun je beter aan een vakman overlaten. In dit artikel geven we je diverse klustips om je woning energiezuiniger te maken. 

Grote klussen om je woning beter te isoleren

Laten we beginnen met de grote aanpassingen die je kunt doen (of laten doen) om je woning beter te isoleren, en daardoor energie te besparen. Als je nog enkelglas hebt, bijvoorbeeld in de badkamer, wc of gang is het slim om dit meteen door dubbelglas te laten vervangen. Het kost wel wat, maar je houdt de warmte hierdoor beter binnen in de winter, en buiten in de zomer. 

Ook kun je je kozijnen laten vervangen indien dit nodig is. Houten kozijnen kunnen na een tijd voor kieren en tocht zorgen. Het is duidelijk dat je hierdoor extra moet stoken om je woning warm te houden. Het laten vervangen door plastic kozijnen is een echte aanrader. Dit is niet alleen beter voor je energierekening, maar ook heel onderhoudsvriendelijk. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer te schuren en verven.

Klussen die je zelf kunt doen om je woning te isoleren

Zelf kun je gelukkig ook al een paar kleine aanpassingen doen die een groot verschil zullen maken. Vaak ben je voor een paar tientjes al klaar met een klus, vooral omdat je geen vakman inhuurt. Het plaatsen van tochtstrips is waarschijnlijk één van de makkelijkste dingen die je zelf kunt doen om je woning beter te isoleren. Een tochtstrip koop je simpelweg online en is makkelijk zelf te installeren. Er zijn zelfs strips die zelfklevend zijn! Binnen enkele minuten zitten deze op je deuren geplakt.

Maar er zijn nog meer dingen die je zelf kunt doen, zoals het plaatsen van buisisolatie om je verwarmingsbuizen. Ook het plakken van radiatorfolie achter je radiatoren is zo gedaan. Als je niet precies weet hoe je dit doet, kun je online veel video’s vinden die je stap voor stap laten zien hoe je deze kleine klusjes uitvoert. 

Ga je klussen? Vergeet dan niet de nodige schroeven te bestellen zodat je zeker weet dat je alles in huis hebt om je project vlot te laten verlopen. Als je isolatiemateriaal koopt moet je dus ook altijd kijken of je daar nog speciale schroeven voor nodig hebt. Door deze in één keer mee te bestellen bespaar je niet alleen tijd maar ook verzendkosten.

Ben jij hiernaast ook geïnteresseerd in handige tips om het beste bouwbedrijf te vinden? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.