De werktrui, voor als een shirt te koud en een jas te warm is

Het Nederlands gematigde klimaat is eigenlijk perfect geschikt voor het dragen van een werktrui. Naast de lente en de herfst zijn er zelfs tal van winter- en zomerdagen waarbij het dragen van een trui het werken net iets aangenamer maken. Hoewel het dragen van een werktrui voornamelijk afhankelijk is van de weersomstandigheden, is er nog een tweede reden voor het dragen ervan en dat is veiligheid.

werktruien

Een goede werktrui

Het assortiment aan verschillende werktruien is bijna net zo groot als het assortiment aan gewone truien. In een groot aantal beroepen is deze overlapping natuurlijk, maar er zijn ook werkzaamheden die wat meer vragen van de kwaliteit van dit kledingstuk. Zo zal een gymleraar al blij zijn met een gewone sweater, maar een tuinman meer vertrouwen op wind- en waterdichtheid. De eigenschappen van een werktrui zijn afhankelijk van de gebruikte materialen met als belangrijkste: katoen, polyester, wol, lycra en acryl.
Overigens wordt een werktrui soms ook wel sweater of pullover(overtrui) genoemd en als er een capuchon aan vastzit, een hoodie.

Waar kun je werktruien kopen?

Als je op zoek gaat naar een goede werktrui, dan moet je dat vooral doen op basis van de eisen die je er aan stelt. Hoe gespecialiseerder de werktrui, hoe gerichter de winkel of online shop.
Het komt vaak voor dat het bedrijf waar je voor werkt je van werkkleding voorziet, inclusief een werktrui. Deze is dan speciaal aangepast voor de werkzaamheden die je verricht en meestal voorzien van een bedrijfslogo, afkomstig van een daarvoor gespecialiseerde producent.

Vaak mag je echter zelf op jacht naar de perfecte trui en loop je je suf bij de grote hoeveelheid kledingzaken die ons land kent.
Een veel gemakkelijker methode is het online shoppen, waarbij je het beschikbare assortiment op je scherm voorbij ziet komen. Je hoeft dan alleen nog maar te bestellen en een paar dagen later heb jij je werktrui binnen en kun je aan de gang.

Ben jij hiernaast geïnteresseerd in goede werkjassen? Lees dan hier een blog erover.

Werkkleding

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.