Steeds vaker overwegen woningbezitters niet alleen in huis diverse kranen te laten monteren, maar ook aan de buitenzijde van hun woning. Het gebruik van een buitenkraan kan verschillende voordelen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een besproeiingsinstallatie te gebruiken binnen de tuin. Op deze manier hoef je niet langer met een slang door het huis te lopen, wanneer je de tuin in de zomer van voldoende vocht wilt voorzien. Het gebruik van een besproeiingsinstallatie kan overigens ook interessant zijn in combinatie met een regenton en bijbehorende dompelpomp. Met zo’n pomp is het mogelijk om het hemelwater uit de regenton omhoog te pompen. Het voorkomt dat je onnodig veel schoon drinkwater moet gebruiken voor het besproeien van de tuin.

Een buitenkraan voorkomt vuil in huis

Het voordeel van het feit dat je niet meer met een gieter of slang door het huis hoeft te lopen, is niet alleen het comfort wat dit je biedt. Denk ook aan het vuil wat bij je woning mee naar binnen wordt genomen, wanneer men hier steeds met laarzen of klompen in- en uitloopt. Door een buitenkraan te gebruiken blijft je woning schoon! Een buitenkraan monteren zou je eventueel zelf kunnen doen. Op internet vind je verschillende stappenplannen, waarin deze klus wordt uitgelegd. Vraag ook eens naar tips van deze loodgieter om de kans op complicaties rond de nieuw gemonteerde kraan te minimaliseren.

Veel voorkomende complicaties rond de leidingen naar een buitenkraan zijn lekkages en gesprongen leidingen. Een gesprongen leiding is het gevolg van het niet tijdig afsluiten van de buitenkraan in de winter. Als de temperaturen dalen en het begint te vriezen, dan zal het water in deze leidingen uitzetten. Hierdoor neemt de druk op de leidingen toe, waardoor deze uiteindelijk zullen knappen. De leiding moet vervangen worden om de schade te herstellen. Het afsluiten van de buitenkraan in de herfst voorkomt zo’n situatie.

Ook achter in de tuin water tot je beschikking

Bij hele grote tuinen zal een slang niet altijd lang genoeg zijn om ook tot de achterzijde van de tuin te kunnen komen. In zo’n geval kan het slim zijn om een buitenkraan in dit deel van de tuin te laten monteren. Een buitenkraan monteren biedt je in zo’n geval het voordeel dat je geen lang stuk met een losse gieter hoeft te lopen. De leidingen hoeven maar een keer aangelegd te worden, waarna je altijd water tot je beschikking hebt in het achterste deel van de tuin.

Je kunt de kraan op een losse paal laten monteren. Langs deze paal kun je de waterleiding laten lopen, die je door de rest van de tuin onder de grond legt. Zorg deze diep genoeg ligt en op een logische manier gelegd wordt, om te voorkomen dat de leidingen beschadigd raken bij het spitten van de tuin.

Is jouw hijskraan kapot en wil jij weten waar jij het reserveonderdeel kan vinden wat jij zoekt? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.