Maak jij momenteel al gebruik van sloten op ramen in huis? Inbrekers proberen regelmatig via ramen in de buurt van een plat dak of bijvoorbeeld regenpijp bij woningen naar binnen te dringen. Dit valt mede te verklaren door het feit, dat woningbezitters voornamelijk kijken naar de beveiliging van hun deur. Deze wordt voorzien van een goed cilinderslot, van magneetcontacten en bijvoorbeeld een camera. Ramen worden hierbij niet voldoende beveiligd, wat het voor inbrekers relatief eenvoudig maakt om de woning binnen te komen. In dit artikel lees je meer over raambeveiliging laten installeren.

Zoek naar geschikte raamsloten

Raamsloten worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Het meest voorkomende type beveiliging is een raamboom. Een raamboom wordt, net als bijvoorbeeld een raamgrendel, lang niet altijd van een slot voorzien. Het is daarom sterk aan te raden, dergelijke elementen te combineren met een bijzetslot. Deze bijzetsloten worden in verschillende soorten aangeboden, denk aan een opleg- en insteekslot. Het is van diverse factoren afhankelijk, welke van beide sloten het meest geschikt is voor de beveiliging van het raam. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van het raamkozijn. Een insteekslot is niet geschikt voor ramen met dunne kozijnen.

Andere vormen van raambeveiliging

Naast een geschikt raamslot, zijn er diverse andere vormen van raambeveiliging. Denk bijvoorbeeld ook aan magneetcontacten. Op het moment dat het contact tussen de twee magneetjes onderbroken wordt, zal er een alarm geactiveerd worden. Dat alarm wordt ook geactiveerd, wanneer er bewegingen worden gedetecteerd door een bewegingssensor. Zo’n bewegingssensor kun je in de hoek van een ruimte met een kwetsbaar raam hangen. Onder kwetsbare ramen verstaan we bijvoorbeeld het raam in de buurt van een plak dak. Zelfs met een goed slot kan een slotenmaker via zo’n raam bij je woning naar binnen proberen te komen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.