Het is voor veel mensen een nachtmerrie: het afbreken van hun sleutel in het slot. Een afgebroken sleutel is niet alleen lastig zelf te verwijderen. Ook resulteert het in een situatie, waarbij je niet meer naar binnen kunt. In dit artikel geven we je samen met een ervaren slotenmaker een aantal handige tips. Deze tips helpen je om het makkelijker te maken, om weer naar binnen te komen.

Wees voorzichtig met het gebruik van hulpmiddelen bij het verwijderen van een afgebroken sleutel. De kans op schade aan de cilinder van het slot is relatief groot. Het kan bijvoorbeeld verleidelijk zijn om aan de slag te gaan met een pincet of een haarspeldje. Als dergelijke hulpmiddelen in de cilinder van een slot gestoken worden, kunnen de onderdelen hiervan beschadigd raken. Bij schade moet de cilinder vervangen worden.

Zelf een afgebroken sleutel verwijderen

Een afgebroken sleutel verwijderen zal het makkelijkste gaan, wanneer je eerst olie rond de sleutel spuit. Maak bijvoorbeeld gebruik van WD40. Dit middel is vrijwel overal te koop en kan eenvoudig rond de sleutel gespoten worden met het opzetstukje hiervan. Laat het middel enkele minuten intrekken, alvorens je de sleutel probeert te verwijderen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een nijptang te gebruiken. Zet deze hulpmiddelen alleen op het deel van de sleutel, wat uit het slot steekt. Zo voorkom je dat de cilinder van het slot beschadigd raakt bij het verwijderen van de sleutel. Reeds werd al beschreven, dat de cilinder in het ergste geval vervangen zou moeten worden. Dit wil je tegengaan!

Hulp inschakelen van een slotenmaker

Wanneer het niet lijkt te lukken om de sleutel uit het slot te krijgen, kun je de hulp van een slotenmaker inschakelen. Veel slotenmaker bedrijven werken tegenwoordig met een spoeddienst. Dit betekent dat je de slotenmaker niet alleen tijdens werktijden in kunt schakelen, maar ook op de late avond. Daarbij kan een slotenmaker niet alleen de afgebroken sleutel voor je verwijderen. Ook kan de deur in veel gevallen schadevrij geopend worden. Ideaal, wanneer je geen reservesleutel bij de buren of andere mensen in je omgeving hebt liggen.

Voorkom een buitensluiting door een afgebroken sleutel

Het kan slim zijn om een reservesleutel van de achterdeur bij de buren of op een geheime plek rond je woning te leggen. Zo kun je altijd je woning binnenkomen, als de sleutel in de voordeur afgebroken is. Hoewel je nog steeds hulp van een slotenmaker nodig zal hebben, hoef je niet langer voor het inschakelen van de spoeddienst te kiezen. Op deze manier bespaar je op de kosten voor het inschakelen van de slotenmaker. Een slotenmaker tijdens reguliere werktijden inschakelen is veel goedkoper, dan het benaderen van de spoedservice. 

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.