De overall, de bij uitstek meest praktische werkkleding

Als we werk moeten doen waarbij we de kans lopen vies, nat of beiden te worden, dan hebben we twee mogelijkheden: we kleden ons om in speciaal voor deze werkomstandigheden bedoelde werkkleding of maken het ons iets makkelijker door een overall aan te trekken. Meestal vraagt de veiligheid om gespecialiseerde kleding, maar voor de meeste karweitjes is de overall of ketelpak een prima oplossing je eigen kleding schoon te houden.
De term ‘ketelpak’ komt overigens van het feit, dat dit soort werkkleding gedragen werd door arbeiders die de binnenkant van stoomketels moesten schoon maken.

De Havep overall

Als je van plan bent een overall te kopen, dan ben je bij Havep, één van de meest bekende fabrikanten van werkkleding in Nederland, aan het goede adres. Wist je trouwens dat er twee soorten overalls bestaan?
Een overall bedekt in principe het gehele lijf en dat model zien we bijvoorbeeld bij boeren en meestal in blauw. Het is een eendelig kledingstuk, dat aan de voorkant dichtgemaakt kan worden. Er is echter ook een zogenaamde Amerikaanse versie. Hierbij ontbreken de mouwen, waar het voorpand vastgemaakt wordt met rugbretels.

 

Havep overall

Overalls worden meestal gemaakt van katoen, maar als er wat meer gevraagd wordt van de slijtvastheid of hoge zichtbaarheid, dan is er een mix van katoen en polyester.

Veiligheid

Hoewel de belangrijkste taak van de overall het beschermen van de onderkleding is, zijn er ook meer gespecificeerde ketelpakken beschikbaar met hogere veiligheidseisen. Zichtbaarheid is al genoemd en dat wordt bereikt door felle kleuren, vooral oranje, en reflecterende banden. Door carbon in het materiaal te gebruiken kunnen overalls vlamvertragend gemaakt worden.

Als je een overall wilt kopen, dien je je eerst af te vragen waarvoor je het wilt gebruiken. Havep heeft een uitgebreid assortiment voor alle werkzaamheden, of het nu gaat om een eenvoudig model voor de tuin of meer geavanceerde voor activiteiten, die meer eisen.

Ben jij hiernaast ook geïnteresseerd in optimale werklaarzen? Lees hier dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.