4 belangrijke tips voor een gereedschapswand


Gereedschap is erg prijzig. Het is dan belangrijk dat er niks kwijt raakt. Alleen iedereen herkent het wel, overvolle tafels met gereedschap erop. Na een tijdje kan je gereedschap niet meer terug vinden. Op dit grote probleem is een oplossing bedacht: de gereedschapswand. Het is een eenvoudige manier om je gereedschap op te ruimen. Benieuwd hoe je gereedschap efficiënt en handig opbergt in de werkplaats? In deze blog worden belangrijke tips gegeven voor jouw gereedschapswand. Het is belangrijk dat je producten efficiënt opbergt.

Tip 1: Deel je gereedschap goed in

Van te voren is het handig om een tekening te maken. Op de tekening geef je aan waar welk gereedschap komt te hangen. Je weet dan van te voren of je genoeg ruimte hebt. Ook vergeet je geen belangrijk gereedschap op te hangen. Eén van de belangrijke tips die ik aan jou kan meegeven is om zwaar gereedschap laag op te hangen. Mochten ze vallen, dan is de schade niet zo groot. Het is ook beter voor je rug. Wie wilt er nou zwaar gereedschap helemaal vanaf boven pakken? Dat wil denk helemaal niemand. Gereedschap wat je niet zo veel gebruikt, is het belangrijk om deze bovenin te plaatsen. Deze heb je toch het minste nodig, dus hoef je er niet makkelijk bij te kunnen. Het moet lekker comfortabel werken.

Tip 2: Plaats een gaatjeswand

De meeste gereedschapswanden hebben een gaatjeswand. Het voordeel van een gaatjeswand is dat het makkelijk aan te passen is. Je hoeft niet alle spijkers eruit te halen om de opzet te veranderen. Het is een kwestie van de haakjes uit de gaatjeswand halen. In de gaatjeswand kunnen verschillende soorten haakjes,oogjes, bakjes en houdertjes passen. Op deze manier kan je alles zelf gemakkelijk indelen. De afmetingen zijn verschillend. Het is dan zeker aan te raden om een gaatjeswand toe te voegen aan jou gereedschapswand.

gereedschapswand tips

Tip 3: Houd rekening met het licht

Aan een gereedschapswand wordt vaak een werktafel gemonteerd. Het is dan belangrijk om goed licht te hebben. Mijn tip is om onder de gereedschapswand een tl-buis te monteren. Dit is geen duur product en geeft genoeg licht. Maak aan de voorzijde van de plank een afschermplaat, om het TL-licht af te schermen. Daardoor zou je niet verblind worden. TL-licht is namelijk erg fel licht.

Tip 4: Gereedschapswanden vergelijken

Voor het maken van een gereedschapswand is het aan te raden om gereedschapswanden met elkaar te vergelijken. Kijk goed wat er handig is of juist onhandig. Door van te voren goed onderzoek te doen naar gereedschapswanden voorkom je fouten die anderen hebben gemaakt. Je kan dan van te voren beter inschatten wat voor gereedschapswand jij wilt. Daarna is het belangrijk om een tekening te maken (Tip 1).

Meer tips voor je gereedschapswand. Neem dan contact op via het contactformulier. Ben jij geïnteresseerd in meer tips over het verbouwen van een huurwoning. Lees dan deze blog.


Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.