De zomer ligt om de hoek en dat betekent dat je weer meer tijd in je tuin kunt doorbrengen. Als je dit doet, wil je natuurlijk dat je tuin er mooi uitziet. Hierbij hoort ook een mooie schuur. Er zijn verschillende manieren waarop je een schuur kunt krijgen. Of je het nou zelf bouwt of een klant en klare koopt in de winkel er zijn veel opties. In deze blog lichten wij even toe waarop je moet letten bij het kiezen van je schuur. Dit geldt voor het zelf bouwen, maar ook voor het laten bouwen.

Bereid je goed voor

Goede voorbereiding is het halve werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaats van je schuur. Je wilt later geen problemen tegenkomen, omdat de schuur daar niet mag staan. Bij een bepaalde grootte moet je bijvoorbeeld een vergunning hebben, zeker als je je schuur aan de straat wilt zetten. Dit gaat je veel tijd kosten, maar is wel belangrijk. Het is niet voor niets het halve werk. Ga dus eerst alle stappen door.

Welke materialen

Hier gaat het vooral om het uiterlijk van je schuur. Hoe wil je dat je schuur eruit ziet? Hier kun je voor hout kiezen dat natuurlijkheid uitstraalt of voor metaal dat er niet zo natuurlijk uitziet, maar wel langer meegaat. Als jij de schuur bouwt, is hier meer planning nodig. Je moet precies weten wat voor materialen precies nodig zijn. Dit is ook belangrijk voor je budget. Je wilt niet voor een verrassing staan als je plots buiten je budget zit.

Als je dit allemaal hebt gedaan, ben je voorbereid voor alles. Als je je schuur zelf gaat bouwen is het belangrijk dat je ervaring meebrengt. Ander kunnen er gemakkelijk ongevallen gebeuren. Bij een klant en klare schuur wordt ze natuurlijk voor je opgebouwd voor een iets hogere prijs. Zo ben je wel zeker dat je schuur goed staat. Nog een tip, als je alleen een opslagruimte zoekt, is het ook een goed idee om een loods te bouwen. Dit is iets minder werk en werkt net zo goed.

Ben jij ook benieuwd naar tips om een huurwoning te verbouwen? Lees hier dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.