Bevestigingstechniek, is een wereld op zich. Verschillende materialen op een kwalitatief goede manier aan elkaar kunnen bevestigen is een zeer technisch beroep. Het zelf bevestigen van een kapstok aan de muur is een belangrijk klusje wat goed moet gebeuren, want een aantal jassen bij elkaar hebben toch een heel gewicht. Een goed bevestigde kapstok zal jaren kunnen functioneren. Dit geldt natuurlijk ook voor materialen die worden gebruikt in de industrie.

Degelijke materialen en een goede bevestiging ervan, kunnen de tand des tijds weerstaan en zullen niet vlug lostrillen. In de industrie, ongeacht welke, is het bijvoorbeeld belangrijk dat de lopende band niet uit elkaar trilt tijdens het laden of lossen. Speciale verbindingen, ophang en bevestigingstechnieken zijn hiervoor bedacht, Batenburg bevestigingstechnieken is een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd.

Een technische wereld op zich

Er bestaan vele soorten materialen die men aan elkaar wil bevestigen, om allerlei redenen. Diverse kunststoffen en metalen kunnen op vele manieren aan elkaar worden verbonden, het hangt net van de toepassing af. Verbindingen en bevestigingen mogen niet lostrillen dus kwaliteit is een belangrijke factor voor zowel de bevestiging zelf, als de gebruikte verbindingsmaterialen. Stansdelen, component stellages, plaatwerk of draaiende delen van machines, het is heel uiteenlopend wat er allemaal met elkaar verbonden kan worden.

Bij het bedrijf Batenburg bevestigingstechniek, is het zelfs mogelijk custom onderdelen voor verbindingen te laten ontwerpen en fabriceren. Vakmensen zijn in staat met geavanceerde computerprogramma’s, klanten op deze manier voorzien van hun specifieke wensen voor unieke verbindingen.

Bouten en moeren

Waar in veel industrie houten werkbanken zijn vervangen voor stalen werkbanken, wordt er minder gezaagd en meer geschroefd en gelast. Er bestaan vele soorten bouten, moeren, pennen en bussen. Niet alles is nodig voor klussen in huis, maar wellicht kijk je ook voor zakelijk gebruik. Denk aan lasbouten en -moeren of inpersbouten en -moeren, maar ook bevestigingsmaterialen voor dunne platen, zoals blindklinkmoeren.

Verbindingen met of zonder schroefdraad voor de beste klemkracht, kunnen eventueel nog worden verlijmd. Trillingen hebben op deze manier geen invloed op verbindingen.

De juiste verbinding, de juiste keuze

De hoge eisen die worden gesteld aan materialen die worden gebruikt in de industrie, zijn belangrijk om succesvol te kunnen werken. Duurzame productie en veiligheid staan voorop in deze tijd. Bij Batenburg bevestigingstechniek is men gespecialiseerd in bevestigingstechnieken, processen, technisch advies en goede service.

Ben jij geïnteresseerd in meer klussen en specifiek in zelf stucen? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.