Wil je weer genieten van prachtig afgewerkte plafond en muren? Vind je dat je huidige woning een flinke opknapbeurt kan gebruiken? Dan is het weer hoog tijd om je muren en plafonds te stucen. Stucen is het netjes afwerken van uw muren of plafond door een cement- of gipslaag te gebruiken. Een stuclaag kan worden gebruikt als onderlaag voor behang of verf en als eindafwerking om alles er mooi uit te laten zien zonder dat je het nog gaat verven of behangen. Maar hoe stuc je nou eigenlijk zelf?

De stappen om zelf aan de slag te gaan met stucen

Zelf stucen is een moeilijke klus en daarom wordt het stucen vaak overgelaten aan een ervaren stukadoor. Sommige mensen willen het toch zelf doen en volgen dan de volgende stappen:

  1. Plak de vloeren goed af om dit niet te beschadigen.
  2. Voorstrijk de muur goed.
  3. Breng hoekbeschermers aan.
  4. Maak de mix met gips aan.
  5. Breng het gips aan op de muur.
  6. Maak de muur vervolgens vlak met een reilat.
  7. ‘Mes’ de muur.
  8. Schuur de muur met een spons in een rustige draaiende beweging.
  9. Pleister de muur.

Tips voor het stucen

Het stucen is een moeilijke klus en moet achter elkaar gebeuren. Er is tussendoor geen mogelijkheid om een pauze te nemen en even uit te rusten, want als het gips droog is kan je niet meer verder. Een goede voorbereiding is dus een van de belangrijkste dingen als je gaat stucen. Zorg dat je alleen zelf gaat stucen als je enorm handig en nauwkeurig bent. Het is zonde om een flink bedrag uit te geven en vervolgens ook nog moet betalen voor een stukadoor omdat de stucklus niet goed is uitgevoerd.

Voordelen van uitbesteden

Doordat het stucen een moelijke klus is, laten veel mensen het uitbesteden aan een stukadoor. De kennis en ervaring van de stukadoors is een van de redenen waarom mensen een stukadoor inschakelen. Ze weten welke aanpak ze moeten gebruiken in elke situatie en hebben het juiste materiaal op zak. Verder hebben ze de kracht die nodig is. Stucen is zwaar en veel lichamen zijn dit soort werk niet gewend. Daarom is de kans op spierpijn en vermoeide armen enorm groot bij het stucen. Wil je graag zelf stucen? Denk dan goed na over je aanpak en start niet zonder goed plan. Lijkt het je toch maar verstandiger om een expert de klus te laten doen? Neem dan een kijkje bij stukadoor Amsterdam of stukadoor Amstelveen. Deze experts kunnen u helpen aan een perfecte muur en/of plafond voor uw woning.

Wil jij meer lezen over de voordelen dat een goed werkboek met zich meebrengt? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.