Wat is beton ciré nu eigenlijk?

Beton ciré, een echte trend die niet meer te missen is. Je ziet het ook steeds vaker voorbij komen, binnen elke sauna tot aan elke regulier interieur. Van de badkamer tot de keukenkastjes. Van de vloer tot aan het plafond, van een gladde variant tot aan beton ciré met industriële look. Maar wat is beton ciré nu eigenlijk?

Dit soort beton, welke gemengd wordt met het wit of grijze resin poeder, heeft zijn oorsprong liggen in Frankrijk. Het woord Beton ciré betekent ‘geweven beton’. Door de speciale manier van afwerking groeit het uiteindelijk uit tot een slijtvaste betonstuc met natuurlijke steen-look (denk hierbij bijvoorbeeld aan de marmerlook), welke door de toevoeging van verschillende pigmenten zijn uiteindelijke kleur krijgt.

Het heeft enorm veel mogelijkheden en is daarom geschikt voor ieder oppervlak in huis. Ook is het zelfs aan te brengen over ieder materiaal. Zo zou u zelfs uw wastafel zonder rechte afwerking of de houten tafel al tot een beton ciré look kunnen omtoveren. Beton ciré is gemakkelijk zelf aan te brengen en vergt qua afwerking niet veel oefening, aangezien het júist de kunst is de stuc zo ruw mogelijk aan te brengen. Het leuke aan beton ciré is dat u het elke uitstraling kunt geven die u zelf zou willen. Van glad tot robuust, van trendy tot klassiek en alles daar tussen in. Beton ciré is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en tinten, maar wordt meestal aangebracht als een grijze pasta. Door de dik gebruikte laag van 2 tot 3 centimeter, zal de kleur door de gehele pasta te vinden zijn en is het bijna onmogelijk last te krijgen van slijtage.

Natuurlijk is er ook ontzettend veel namaak te vinden, maar hierin merk je al snel een groot kwaliteitsverschil. De echte beton ciré heeft niet tot bijna geen nabehandeling nodig, welke bij de namaakversies verschillende keren herhaalt zal moeten worden. U zou kunnen kiezen voor een dergelijke namaak versie, maar uiteindelijk zult u, met de meerdere nodige nabehandelingen, altijd duurder uit zijn.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.