Een melkbus is een voorwerp dat vroeger enorm vaak werd gebruikt op de boerderij. Maar ook nu is een melkbus nog steeds enorm populair. Het kan een decoratief nut hebben want je kan een melkbus omtoveren tot bijvoorbeeld een brievenbus of bloembak. Maar ook voor het populaire carbidschieten of als ongediertebestrijding kan een melkbus goed van pas komen. Gooi ze dus niet zomaar weg, je weet nooit voor wat je ze nog kan gebruiken.

Carbid voor carbidschieten

Voor carbidschieten heb je wel degelijk een melkbus en carbid nodig. Maar wat is carbidschieten nu eigenlijk juist? Wel, bij carbidschieten, maak je van onder of opzij in de bus een gaatje. Je doet via dat gat carbid in de bus me wat water erbij. Dit zal zich gaan omzetten tot methaangas. De melkbus sluit je met het deksel of met een bal. Het gas ontsteek je met een aansteker met als gevolg dat de bus zal ontploffen. Hierdoor schiet het deksel of de bal van de melkbus en belandt deze tientallen meters verder. Om dit goed te laten verlopen heb je een goede, stevige melkbus voor carbidschieten nodig.

Carbid als ongediertebestrijding

Carbid heeft niet alleen zijn nut bij carbidschieten, maar kan ook gebruikt worden als ongediertebestrijding. Wanneer je bijvoorbeeld al een tijdje last hebt van mollen, dan moet je carbid uitproberen. Heb je er na een tijdje genoeg van, dan kan je op een ecologische manier mollen gaan bestrijden met carbid. Het voordeel aan deze manier van bestrijden is dat je het dier niet doodt, maar dat je het alleen maar verjaagt. Leg mollencarbid in de ingang van de tunnel en doe hier water op. Dit zal een sterke geur verspreiden waar de mollen niet tegen kunnen en zullen gaan lopen. Met carbid mollen verjagen is dus een diervriendelijk idee!

Koop melkbussen en carbid bij Wezan.nl!

Of je nu gaat carbidschieten of mollen gaat bestrijden, je kan zowel carbid als melkbussen aankopen op Wezan.nl! Waarom Wezan? Deze webshop is enorm klantvriendelijk en je bestelling wordt dezelfde dag verstuurd, indien deze voor 17u is besteld. Je krijgt 14 dagen bedenktijd en wanneer je advies of hulp nodig hebt, staan ze snel voor je klaar! Melkbussen en carbid kopen doe je dus maar op 1 adres!

Wil jij hiernaast ook meer weten over de manier waarop jij de eikenprocessierups preventief kan bestrijden? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.