Gereedschap |

Zo leg (lees: giet) je een gietvloer

leg een gietvloer

Er worden tegenwoordig, vooral door jongeren die een huis kopen, gietvloeren gelegd. Omdat een goede klusser zo’n gietvloer zelf kan leggen, is het een stuk goedkoper dan een vloer die je moet laten leggen. Gietvloeren hebben een stijlvolle uitstraling en dat voor iedere ruimte in huis. Omdat je er zeker van wilt zijn dat de gietvloer goed wordt gelegd, kun je het leggen beter aan de specialist overlaten.

Niet zomaar een koud kunstje

Je kunt daarbij gebruik maken van Van Hollandse Bodem gietvloer-wand. Door de 15 jaar ervaring die ze hebben en de ongelooflijke passie zijn ze echt specialisten voor het leggen van je gietvloer. Wanneer de vloer droog is, heb je een mooie vloer die levenslang meegaat. Afhankelijk van het gekozen materiaal kan het ook tegen een stootje.

Het materiaal voor gietvloeren

Wanneer het tegenwoordig gaat om de afwerking van een vloer zijn de gietvloeren een hot item. Dat is niet verwonderlijk. Op de eerste plaats is hij zo populair, omdat er van uit wordt gegaan dat je hem zelf kunt leggen. In principe is dat mogelijk, maar je kunt het beter aan de specialist overlaten. Wanneer er wordt gekozen voor een kunststof gietvloer zal men uitgaan van Epoxy, of PU (Polyurethaan).

Epoxy zal vooral worden gebruikt in bedrijven en magazijnen. Dit materiaal is bestand tegen agressieve stoffen.

Woningen

Polyurethaan zal vooral in woningen worden gebruikt. Het materiaal is praktisch in alle kleuren verkrijgbaar. De vloeren zijn mooi en hygiënisch. De vloeren zijn ook geschikt op die plaatsen waar kinderen spelen. Daarom worden ze veel op kinderkamers gebruikt. De gietvloeren van polyurethaan zijn elastisch. Dat heeft het voordeel dat als bijvoorbeeld kinderen er wat op laten vallen het voorwerp niet zo snel stuk zal gaan.

De gietvloer van kunststof kan gemakkelijk over een vloer met vloerverwarming gelegd worden. Dat is heerlijk voor een kinderkamer waar de kinderen graag op de vloer spelen. De gietvloer zal oude scheuren in de vloer wegwerken. Door op de gietvloer een extra sterke doorschijnende toplaag aan te brengen, kunnen dergelijke vloeren ook op die plaatsen worden toegepast waar veel mensen over de vloer lopen. De gietvloeren zijn zo populair door een eenvoud van leggen, mooi uiterlijk, waterdicht zijn, strekte, elasticiteit en omdat ze zo hygiënisch zijn. Ze worden ook niet voor niets veel in keukens en badkamers gebruikt.

Bovenal zijn ze onderhoudsvrij. Heerlijk toch, om weinig tijd kwijt te zijn aan onderhoud en schoonmaken in huis? Lees hier meer over hoe je een onderhoudsarme woning creëert.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.