Heb jij last van een lekkage, maar heb je geen idee waar ze lekkage zich bevindt of wat je eraan kunt doen? Er zijn enkele zaken die je zelf kunt doen als je last hebt van een lekkage. Hieronder enkele tips en adviezen wat je kunt doen bij diverse soorten lekkages in huis.

Lekkage aan het dak

Heb je een lekkage in de dakgoot of het dak? Dan zal dit in eerste instantie waarschijnlijk zichtbaar zijn doordat er ergens water tussendoor sijpelt. Echter kan de lekkage dan al een tijdje aan de gang zijn en ook al onzichtbare schade hebben aangericht. Zorg er dan ook voor dat je zo spoedig mogelijk de volgende acties onderneemt. Verplaats spullen die niet nat mogen worden, voor het geval de lekkage terrein wint en waardevolle spullen eventueel nat worden. Zorg er vervolgens voor dat je goede foto’s maakt voor je verzekering. Als je namelijk schade hebt aan spullen of je woning, zullen zij, als je goed verzekerd bent, de schade (deels) gaan vergoeden. Zorg dus voor goede en duidelijke foto’s van de lekkage en de eventuele schades die je huis of spullen hierdoor hebben opgelopen. Meldt de situatie vervolgens snel bij de verzekeraar en vraag naar de procedure rondom lekkages. Kijk zelf goed rond of je sporen ziet die de lekkage kunnen veroorzaken of dat je kunt achterhalen waar de lekkage vandaan komt. Is dit niet het geval en is de lekkage opsporen lastig? Trommel dan spoedig een specialist in om de lekkage te laten verhelpen.

Lekkage aan het plafond

Heb je lekkage aan het plafond? Dat is erg vervelend. Dit kan namelijk zorgen voor veel schade aan je woning en bij verwaarlozing kan dit zelfs leiden tot schadelijke schimmelvorming in je woning. Draai daarom als eerste de hoofdkraan dicht en alle andere kranen open, zodat al het water wat zich nog in de leidingen bevindt, weg kan lopen. Onderneem dus vervolgens dezelfde stappen als hierboven. Haal dus waardevolle spullen weg die niet nat mogen worden, maak duidelijke foto’s, bel de verzekeraar en probeer zelf de lekkage op te sporen. Als dit niet lukt, bel je een specialist om de lekkage te verhelpen. Zij zullen met speciale lekdetectie apparatuur de lekkage achterhalen en verhelpen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.