Het soort belichting in je huis kan de sfeer bepalen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over welke soort lichten je in huis haalt. Je ziet steeds vaker dat mensen led strips gebruiken om verschillende lichten in verschillende kamers toe te voegen. Led verlichting is niet meer zoals het vroeger was: koel en fel. Nu kun je juist ook voor mooie en warme kleuren led verlichting kiezen. Lees verder voor leuke ideeën en inspiratie voor led strip verlichting in huis.

Verschillende kamers om de strips op te hangen

Heb je besloten om led strips in huis te halen? Dan is de volgende stap om te beslissen waar je deze strips wilt gaan neerleggen of ophangen. In principe kunnen ze overal worden gebruikt. Het is goed om na te denken over de functie van de ruimte en het type licht dat je hierbij wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een romantische sfeer in je slaapkamer hebben? Dan kun je een led strip ophangen en kiezen voor warm licht. Dit zou je ook in de badkamer doen, zodat je prettig licht in deze ruimte hebt. Let er hierbij wel op dat je led strips gebruikt die waterdicht zijn, want dat kan nog wel eens verschillen. Natuurlijk kun je de strips ook in de woonkamer of keuken gebruiken. Een LED strip afstandsbediening komt in elke ruimte van pas. Zo kun je op afstand de ledstrips bedienen.

Het monteren van de strips

Wanneer je een plek hebt gevonden, kun je de led strips gaan monteren. Dit is gelukkig niet moeilijk en kost niet veel tijd. Wel moet dit zorgvuldig gebeuren, zodat je het beste resultaat krijgt. Eerst is het belangrijk om de oppervlakte goed schoon te maken, zodat de strip goed blijft plakken. Daarna kun je de beschermlaag verwijderen en vervolgens de strip opplakken. Je kunt er hierbij voor kiezen om de strip in of uit het zicht te plakken. Veel mensen kiezen ervoor om dit uit het zicht te doen.

Kies een goede kleur verlichting uit

Het mooie van led strips is dat ze in veel verschillende kleuren te gebruiken zijn. Zo heb je een RGBW led strip waarbij je verlichting in allerlei kleuren en wit kunt kiezen. Voor kwalitatieve ledstrips kun je terecht bij LedstripXL. In de webshop vind je een groot aanbod ledstrips en led strip accessoires.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.