Klassieke buitendeur op maat maken, is goed mogelijk. De opbouw van zo’n klassieke buitendeur bestaat meestal uit een aantal verschillende panelen met daarom (sier)lijsten. Deze (sier)lijsten zijn in allerlei maten te maken en in een gewenste vorm.

Klassieke buitendeur in de juiste maat

Of het nu om het maken of namaken gaat van een klassieke buitendeur, ze zijn in de juiste maat te maken of na te maken. Voor woningen die onder monumentenzorg vallen, is het belangrijk om de klassieke traditionele buitendeur exact na te maken. Details die niet machinaal gemaakt kunnen worden, kunnen op ambachtelijke wijze gemaakt worden, met de hand. Sommige onderdelen kunnen hersteld of nagemaakt worden. Er bestaan ambachtelijke bedrijven die professioneel werk leveren en een klassieke buitendeur op maat perfect weten te vervaardigen. Deuren met glas-in-loodramen, vallen hier ook onder.

Klassieke buitendeur op maat laten maken

Hoe gaat het in zijn werk? Om een klassieke buitendeur op maat te laten maken, moet er als eerste gezocht worden naar een geschikt bedrijf. Dit kan tegenwoordig eenvoudig online gedaan worden. Natuurlijk kun je ook fysiek langs gaan bij geschikte bedrijven. Online kunnen foto’s doorgestuurd worden, van klassieke buitendeuren die nagemaakt moet worden. Daarna wordt er een offerte teruggestuurd, geheel op maat. Deuren worden voorzien van een tochtstrip en vervaardigd uit het gekozen materiaal. Dat kan teakhout, eikenhout of 100% accoya zijn. Accoya, is een duurzaam en kostenbesparend houtsoort.

Uitgebreide mogelijkheden, klassieke buitendeuren op maat

Uitgebreide klassieke buitendeuren van hoogwaardig kwaliteit, zijn online te vinden. Deze zijn onder verdeeld in verschillende stijlen en categorieën. Klassieke buitendeuren met glas, roosters, vlakke en dubbele klassieke buitendeuren zijn allemaal op maat te vervaardigen. Afmetingen worden met precisie gemeten, zodat er achteraf geen verrassingen ontstaan. Daarbij wordt er uiteraard gelet op stijl en budget. Specifieke kenmerken worden daarbij vermeld. Er kunnen keuzes gemaakt worden uit tal van bewerkingen, zoals brievenbussen, voorbehandelingen en tochvaldroppels. Er kunnen klassieke buitendeuren van eigen ontwerp op maat gemaakt worden.

Afhangservice klassieke buitendeuren op maat

Wanneer een klassieke buitendeur op maat gemaakt wordt, moet deze natuurlijk nog geplaatst worden. Dan is het van belang dat er gebruikt gemaakt wordt van het juiste hang- en sluitwerk. Hiervoor bestaat een afhangservice. Deze afhangservice zorgt ervoor dat de klassieke buitendeur op profesionele manier afgehangen wordt. Benodigde scharnieren en deurbeslag wordt daarbij meegeleverd en gemonteerd. Bij klassieke deuren op maat, horen geldende levertijden. Vraag vooraf een offerte aan, voor deze afhangservice.

Op maat gemaakte klassieke buitendeuren

Buitendeuren zijn visitekaartjes van een woning. Deze horen perfect te passen. Daarom is het van belang dat een op maat gemaakte buitendeur, netjes afgehangen wordt. Hierdoor krijgt de woning een professionele klassieke uitstraling. Benader daarom altijd professionals, die het vakmanschap van klassieke buitenddeuren op maat verstaan. Ze verzorgen naast de op maat geleverde klassieke buitendeuren, ook voor scharnieren en rubbers van hoogwaardig kwaliteit. Meer weten? Neem dan contact op met een bedrijf, die alles weet over klassieke buitendeuren op maat.

Bron: woon-landelijk

Wil jij onder andere ook meer lezen over de voor- en nadelen van stalen deuren? Klik dan door en lees de blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.