Geen tegels meer bedoeld alleen voor in de badkamer, maar nu ook voor je woon,- en slaapkamer, you name it! Je ziet het niet meer terugkomen alleen op de vloer, maar nu ook voor je wanden of zelfs voor het plafond! Wij nemen je mee in de 5 opkomende trends binnen tegelland.

1. Oud maar vertrouwd

Vintage wel te verstaan. Of versleten. Het is maar net hoe je het ziet. Maar versleten is het zeker niet, alles behalve. Al is dit wel de indruk die het moet maken. De marmer 2.0. ‘Rustiek modern’ is de trend, zowel in kleuren als patronen. 

2. Kleur, kleur en nog eens kleur

Gek, gekker, gekst. Dat is waar deze trend om draait. Geen rustieke kleuren meer, maar een ratjetoe aan kleuren en texturen. Steeds vaker zie je het voorbij komen. Wat dacht je van roze metallic vloertegels in combinatie met donkergroen marmer met gouden accenten voor op de wand? Gekker kan het niet. Uniek is het wel.

3. Prints

Een tegel met print, vorm en kleur. Te veel van het goede, is wat je denkt? Ja oke, misschien gaat een Versace print net iets te ver wanneer je het het buitenlandse sfeertje in je huis wilt halen, maar wat dacht je van een marokkaanse tegel om deze sfeer binnen je badkamer of keuken te halen? Grafische prints doen hier niet aan onder.

4. De spa als je badkamer

Deze trend is een blijvertje en zal voorlopig ook niet meer uit het interieurbeeld verdwijnen. Wie wilt er nou niet de rustige ambiance van de spa in huis? Voor de momenten dat je jezelf heel even opnieuw moet opladen. Het ultieme vakantiegevoel, maar dan thuis. Rustige kleuren en behoudende natuurtinten zoals antraciet en beige als de basis nemen de overhand en bepalen deze deze typische sfeer. Zelfs staal-kleuren zoals koper zijn niet meer weg te denken uit het kleurenpalet. Zet je douchestraal op heet en het lijkt net op een echte sauna.

 5. Textuur

Naast vormen en kleuren is er nog een laatste trend die de kop op doet tikken. Textuur. Zowel in de tegels zelf als in het gebruik van andere materialen tegen de wand. Geen recht toe, recht aan meer, maar steeds meer gebruik reliëf. Wat dacht je van een muur vol met tinnen buizen? 

Zie je deze trends wel zitten en ben je op zoek naar goedkope wandtegels of goedkope vloertegels? Wij helpen je graag op weg.

Wil jij hiernaast meer lezen over vloeren die tegenwoordig het meest worden geplaatst bij bedrijven? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.