Tyleen is een veelzijdige kunststof soort die veel wordt gebruikt voor het aanleggen van buissystemen. Je kunt hierbij denken aan water- en gasleidingen. Korrels tyleen worden gesmolten en vervolgens gebruikt om deze producten samen te stellen. Je kunt dit materiaal ook vinden onder de benamingen polyetheen en polyethyleen. Van deze benamingen is polyethyleen binnen de markt de meest gangbare benaming. Wanneer je tyleen gaat gebruiken om leidingen in je huis aan te leggen, is het raadzaam om rekening te houden met zaken als het materiaal, gebruik en afmetingen.

 

Twee soorten tyleen

Je komt tyleen tegen in twee verschillende soorten. Dit zijn hogedichtheidpolyetheen (afgekort HDPE of PE-HD) en lagedichtheidpolyetheen (afgekort LDPE of PE-LD). HDPE wordt geproduceerd onder lage druk, waardoor het meer geschikt is voor het maken van bijvoorbeeld pijpen, kliko’s en stevige flessen. LDPE wordt juist weer onder hoge druk geproduceerd en is daardoor beter van toepassing om plastic zakjes, vuilniszakken en knijpflessen te maken. Dit laatste type mag je ook aanbieden bij het plastic afval ter recycling. Ga je thuis een leidingsysteem aanleggen? Zoek dan naar HDPE.

 

Buissysteem van tyleen kopen

Wanneer je buizen van tyleen wilt gebruiken voor het aanleggen van een leidingsysteem in je woning, is het van belang om met diverse factoren rekening te houden. Ten eerste is het goed om rekening te houden met de afmetingen die je nodig hebt. Hierbij is diameter erg belangrijk. Des te dikker de wand, des te groter de diameter. Ten tweede is het raadzaam om te kiezen voor een hoge kwaliteit tyleen, zodat jouw leidingen zo lang mogelijk schadevrij blijven. Houd er ten derde rekening mee dat leidingen koppelingen nodig hebben. Kies ook hier voor een hoge kwaliteit en de juiste afmetingen.

 

Tyleen buissysteem aanleggen

Zodra je duidelijk hebt gekregen waar je rekening mee moet houden met het gebruik van tyleen, kun je aan de slag met het aanleggen van leidingen. Je kunt dit zelf doen als je handig bent, maar kunt er ook voor kiezen om dit door een professional te laten doen. Kies voor een professional om er zeker van te zijn dat de klus goed opgeleverd wordt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.