Bij het kiezen van de juiste soort deur of deuren van je schuur of tuinhuis is het goed om na te gaan wat het best voor jou werkt. En wat je mooi, stijlvol en toch praktisch vindt. Er zijn gelukkig veel mogelijkheden en soorten schuurdeuren zodat je altijd wel iets vindt dat past bij jouw wensen.

Dubbele deuren geven je meer ruimte als je grotere objecten in de houten schuur wilt plaatsen, je zet dan beide deuren open wanneer nodig. Twee openstaande deuren zorgen voor een uitnodigende blik, al dan niet voorzien van glas. Je kunt de twee open deuren ook gebruiken als windscherm zodat je een zitje uit de wind kunt creëren. Daarmee geniet je van het vroege voorjaar tot het late najaar van het buitengevoel.

Meer lichtinval is vaak een argument dat de doorslag geeft om te kiezen voor schuurdeuren met glas. Het nadeel van glazen deuren in je houten schuur is dat ze wel inkijk kunnen bieden in wat er zoal in je schuur staat. Houd daar dus rekening mee. Deuren met glas zijn er onder andere in houten uitvoeringen, en ook daarin moet je kiezen wat je mooi vindt en wat er past bij jouw schuur.

Hardhout is een optie waar nog steeds veel mensen voor kiezen, maar dat is belastend voor ons milieu. Er zijn genoeg alternatieven in andere houtsoorten die met de juiste beschermingslak net zo lang mee gaan als hardhout. Kies je liever voor een strakkere oplossing met stijl voor je houten schuur? Dan kun je kiezen voor aluminium deuren met poedercoating. Deze deuren gaan jarenlang mee en vergen nauwelijks onderhoud. Je kunt je verfkwasten dus opbergen. En als je kunststof deuren wilt, heb je tegenwoordig ook een enorme keuze.

Naast een oplossing met dubbele deuren of een enkele deur, kun je ook kiezen voor houten schuifdeuren. Daarmee creëer je een authentieke, landelijke en gezellige sfeer in je tuin. Je schuur kan daardoor een echte blikvanger worden en sfeerbepalend zijn voor je tuin. En tenslotte zijn er de overheaddeuren. Deze deuren zijn het meest geschikt als ruimtebesparende optie. Zet je deze deur helemaal open, dan heb je als het ware een open muur in je schuur. Deze oplossing is handig als je optimaal gebruik wilt maken van de hoogte en breedte van je schuur om grotere objecten op te slaan. Dit soort deuren kunnen ook met glas geleverd worden en een strak uiterlijk geven aan je tuin.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.