Onderhoudskosten van een rieten dak

Een rieten dak geeft uw huis een chiquere uitstraling, maar om deze uitstraling te behouden moet dit dak wel goed onderhouden worden. Het hebben van een rieten dak op uw huis brengt verschillende voordelen met zich mee. Een voorbeeld van zo’n voordeel is dat het uw huis een chique uitstraling geeft. Iets wat een rieten dak veel nodig heeft is regelmatige onderhoud. Als we een rieten dak met een gemiddelde omvang pakken zullen de kosten van dit onderhoud tussen de €700 en €1400 liggen per onderhoudsbeurt. Zo’n onderhoudsbeurt zal ieder jaar moeten gebeuren. Het is erg handig om dit te laten doen door een rietdekker van een rietdekkersbedrijf, omdat zij hiervoor de meeste ervaring hebben. Er zijn een aantal factoren die de prijs van invloed zijn op de kosten van de onderhoudsbeurt, deze zijn:

  • Hellingshoek van het dak
  • Kwaliteit van het riet
  • Oppervlakte
  • Steigerwerk

Onderhoud van een rieten dak is van groot belang voor de levensduur. Over het algemeen houdt het onderhouden van een rieten dak in dat mossen en algen worden weggehaald en dat de ingesleten plekken worden bijgewerkt. Over het verloop van een bepaalde tijd vormen mossen en algen een dichte laag op een rieten dak. Deze laag van groen zal ervoor zorgen dat er een afsluiting ontstaat van licht- en luchttoevoer. Dit zorgt er dan voor dat na een regen bui het dak langer nat zal blijven en doordat riet niet goed tegen vocht kan, zal het sneller gaan rotten. Er zijn twee methodes die uitgevoerd kunnen worden als het gaat om onderhouden en mossen en algen te verwijderen. Je hebt hiervoor kammen of sprayen.

Als het gaat om kammen wordt dit gedaan door behulp van een elektrische heggenschaar. Doormiddel van dit gereedschap wordt het laagje mos en alg van het dak verwijderd. Het is erg van belang dat er niet een groot deel van het dak wordt weggesneden omdat dit ten koste gaat van de levensduur. Sprayen wordt gebruikt als het dak last heeft van beginnende algengroei. Hier kan dan gebruikt worden gemaakt van een alpendoder. Rietdekkersbedrijven zijn in bezit van speciaal ontwikkelde middelen die algen doden, maar het riet niet beschadigen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.