Over het algemeen worden kunststof kozijnen onderhoudsvrij zijn en dit soort kozijnen worden gemaakt in een kozijnen fabriek. Eigenlijk zijn deze kozijnen eerder onderhoudsarm te noemen, omdat het wel handig is om te zeggen dat kozijnen eens in de zoveel tijd schoon te maken met bijvoorbeeld een speciale weekmaker. Dit zorgt ervoor dat het kunstoog van de kozijnen langer mee gaan en ook flexibel blijft. De modernere kozijnen hebben tegenwoordig nauwelijks nog onderhoud nodig en je hebt ook speciale schoonmaakmiddelen waardoor kozijnen langer en schoner met de tijd mee zullen gaan. Biologische schoonmaakmiddelen (Middelen die geen bleek of schuurmiddelen bevatten) zijn ook goed om uw kunststof kozijnen mee schoon te maken en om mee te reinigen. Wanneer u uw gevel van uw huis mooi laat schoon maken komen de kunststof ramen dan ook mooi naar voren toe en kan zelfs in sommige gevallen de waarde van uw huis laten stijgen. Hieronder ga ik een aantal concrete voordelen van kunststof kozijnen vermelden en daaronder weer een aantal nadelen.

Voordelen:

  • In tegenstelling tot houten kozijnen, hoeven kunststof kozijnen niet geschilderd te worden. Het schilderen van houten kozijnen is een jaarlijks gevalletje dat nog wel eens een aardig prijskaartje kan hebben. U zou deze houten kozijnen ook zelf kunne schilderen wanneer deze goed bereikbaar is, maar wanneer deze wat hoger gelegen is heeft u naar alle waarschijnlijkheid een schilder nodig die dit voor u kan doen. Dit geldt al helemaal wanneer u lichamelijk niet instaat bent om zelf te kunne schilderen of te klussen. Schilders kunnen erg duur zijn en met dit soort houtwerk zal het periodiek moeten geschilder worden. Het beste is om dit elke drie jaar te laten doen om lekkage en houtrot tegen te gaan. Bij kunsstof kozijnen is dit niet het geval en kan dus best wat geld schelen.
  • Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in de meeste gevallen voorzien van een dubbele beglazing of van hoog rendement beglazing. Dit zorgt voor een betere isolatie in de winter en vermindert dus de energieverbruik.
  • Dit soort kozijnen hebben een goede levensduur, bij kunststof kozijnen om en nabij 50 jaar.
  • Deze soort kozijn is recyclebaar en het gebruikte materiaal kan dus worden hergebruikt. Dit maakt het materiaal milieuvriendelijk.
  • Ze zijn eenvoudig met onderhoud.
  • Ze bieden preventie tegen inbraak
  • Ze hebben een geluidsisolerende waarde.

Nadelen:

  • Er mag nooit in geboord worden, omdat het kunststof dan zijn flexibiliteit verliest.
  • Kunststof kozijnen zijn niet eenvoudig te schilderen in een andere kleur.
  • Niet iedereen is enthousiast over kunststof kozijnen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.