Als u aan jaloezieën denkt, dan denkt u waarschijnlijk aan de materialen hout en aluminium, maar PVC jaloezieën bieden u een groot aantal mogelijkheden die in uw situatie mogelijk beter passen. PVC, oftewel kunststof, heeft een negatief imago, maar dat is al lang niet meer terecht. Toen het net werd uitgebracht was het een ‘plasticachtig’ en goedkoop alternatief dat voornamelijk werd geassocieerd met de minder luxe woningen. Zoals u hier beneden zal lezen, is PVC vandaag de dag een materiaal dat met alle andere opties de strijd meer dan aan kan. Daarom hebben we hier 7 redenen opgesteld waarmee u PVC jaloezieën vast ook in overweging neemt.

1.     PVC jaloezieën kunnen overal worden toegepast

Er is geen ruimte waarin PVC jaloezieën niet kunnen worden opgehangen. In tegenstelling tot hout is het bijvoorbeeld volledig weer- en vochtbestendig en dat betekent dat u ze ook buiten en in vochtige ruimtes kunt gebruiken. Hout trekt krom of gaat rotten als het nat wordt, maar op PVC heeft vocht geen invloed. Zoekt u jaloezieën voor in de keuken, in de badkamer, in het toilet of voor gebruik buiten, dan zijn PVC jaloezieën de keuze bij uitstek.

Tip: houdt u van de natuurlijke en sfeervolle uitstraling van hout en wilt u dat ook in de badkamer of een andere vochtige ruimte overbrengen? Kies dan voor PVC jaloezieën met een houtnerf. U zult zien dat het verschil met echt hout niet meer zichtbaar is.

2.     Alle kleuren en uitvoeringen zijn mogelijk

Wat ook uw voorkeur, PVC jaloezieën zijn in praktisch elke kleur te krijgen. U kunt er dus echt een jaloezie mee uitkiezen die past bij uw wensen en uw interieur. Daarnaast is PVC ook in verschillende uitvoeringen te krijgen. De meeste winkels bieden een houtnerf aan, waarmee u het uiterlijk van hout met de vochtbestendigheid van PVC combineert. U kiest ook tussen mat en glans. Met PVC kunt u wat de uitvoering betreft alle kanten op.

3.     PVC is goedkoper dan hout

Er zijn dure houten jaloezieën te koop en deze prijs komt meestal voort uit de houtsoort. Voor een kwalitatief hardhout betaalt u aanzienlijk meer, maar haalt u ook luxe in huis. PVC jaloezieën zijn over het algemeen goedkoper dan houten jaloezieën en zelfs dan bamboe jaloezieën. En, zoals we bij punt 2 hebben vastgesteld, u hoeft zich over het uiterlijk dan geen zorgen te maken. Met PVC jaloezieën creëert u ook een luxe uitstraling in uw interieur, en dat zonder het hoge prijskaartje.

4.     PVC is duurzaam

PVC jaloezieën gaan lang mee, hebben een isolatiewaarde en kunnen volledig gerecycled worden. Om ze te produceren zijn er geen ingewikkelde processen nodig en worden er geen bomen gekapt. Uw jaloezieën gaan zeker 50 jaar mee en als ze uw interieur veranderingen overleven, dan zal u de toekomstige generaties niet met een materiaal opzadelen dat ze niet kunnen verwerken. Door voor PVC te kiezen haalt u dus een duurzaam materiaal in huis.

De isolatiewaarde van uw PVC jaloezieën heeft ook voordelen. Als het winter is, dan blijft de warmte binnen beter bewaard als u de jaloezieën dicht doet. In de zomer blijft uw woning koeler als u PVC jaloezieën heeft opgehangen.

5.     PVC jaloezieën blokkeren inkijk, zon en licht

Zoekt u een jaloezie voor uw slaapkamer die inkijk tegen gaat en waarmee u uw kamer goed donker kunt maken? Dan zijn PVC jaloezieën een prima optie. Als u ze volledig sluit kan niemand uw slaapkamer meer inkijken en bent u volledig afgesloten van de buitenwereld. U blokkeert precies zoveel licht en zon als u wilt door de lamellen te bedienen. Bent u klaar om op te staan en de dag te beginnen, dan laat u zeeën van natuurlijk licht binnen als u uw PVC jaloezieën sluit.

6.     PVC is onderhoudsarm

Uw PVC jaloezieën hebben nauwelijks onderhoud nodig, zelfs niet als deze in vochtige ruimtes of buiten zijn opgehangen. Het is verstandig om het stof af en toe te verwijderen met een zachte borstel of een plumeau. Omdat PVC tegen vocht kan zijn vlekken gewoon te verwijderen met een vochtige doek en een beetje zacht schoonmaakmiddel. U hoeft ze eigenlijk nooit te verwijderen of in bad te leggen om ze goed schoon te krijgen.

Tip: bent u van plan om uw PVC jaloezieën in de keuken in de buurt van de kookplaat te hangen? Kies dan voor jaloezieën zonder ladderband. U haalt spetters gemakkelijk van de lamellen af, maar de ladderband is lastiger te reinigen.

7.     PVC past in elk interieur

Of u nu een modern-, een industrieel-, minimalistisch-, een klassiek- of een landelijk interieur heeft, er zijn vast PVC jaloezieën die aansluiten bij uw stijl en smaak. Voor de traditionelere stijlen zijn er jaloezieën met een brede lamel, een ladderband en een houtnerf. Voor de modernere en minimalistische interieurs zijn er smallere en gladde jaloezieën waaruit u kunt kiezen. De veelzijdigheid van PVC is bij het uitkiezen van uw jaloezieën echt een voordeel.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan PVC jaloezieën. Zo kunt u er geen echt grote ramen mee van raamdecoratie voorzien, want de breedte die mogelijk is, is kleiner. Dat komt doordat PVC anders in het midden gaat knakken en dat is bij hout en aluminium niet zo. De maximale breedte ligt rond de 270 centimeter.

Ook de breedte van de lamellen is minder flexibel als bij hout en aluminium. De minimale breedte is ongeveer 35 millimeter terwijl aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16 millimeter geleverd worden. Houten lamellen worden regelmatig met een breedte van 70 millimeter aangeboden en bij PVC is dit maximaal vaak 65 centimeter.

Wel of niet kiezen voor PVC?

Twijfelt u nog over PVC als materiaal voor uw jaloezieën? Bezoek dan een showroom en bekijk ze zelf. Daar beoordeelt u het uiterlijk van de jaloezieën en de kleuren en vergelijkt u deze met de andere materialen. U ziet dan direct ook het verschil in prijs. Nadat u in een showroom bent geweest en met een medewerker heeft gesproken, bent u op de hoogte van alle feiten omtrent PVC en maakt u een weloverwogen beslissing.

Kijk direct op Doehetbudget.nl – De online expert in raamdecoratie en laat u verbazen over de mogelijkheden van PVC jaloezieën!

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.