Veel mensen vragen zich af waar de grens tussen de tuinen lopen van henzelf en de buren. Ook wordt vaak gevraagd van wie het vastgoed is dat jij op het oog hebt. Het Kadaster registreert alles omtrent het perceel in Nederland en wie welke rechten heeft. Op deze manier weet je precies de perceel afmetingen en dat is erg fijn. Een bijkomend voordeel is dat de kadasters te raadplegen zijn door iedereen! Hierdoor kan iedereen zonder enige beperking inzicht vergaren in bijvoorbeeld het perceel.

De kadastrale perceelgrenzen hebben betrekking tot alles boven de grond zoals gegevens van woningen, schepen, percelen en wegen. Naast het registreren kunnen particulieren en bedrijven ook deze informatie raadplegen op het internet. Het is immers ook mogelijk om de BAG gegevens te raadplegen. Hieronder kun je denken aan alle gebouwen in Nederland zoals bouwjaar, oppervlakte en gebruiksdoelen. Op het internet zijn diverse aanbieders waarbij je diverse rapportages kunt downloaden. Deze kunnen uiteenlopen van eenvoudige rapportages tot de meest uitgebreide rapportages.

Kadastrale perceelgrenzen raadplegen van je woning

Ben jij in het bezit van een woning, maar heb je je altijd afgevraagd of jouw tuin groot genoeg is en ook hetgeen is waar je recht op hebt? Om deze reden is het aan te raden om de website te raadplegen. Je kunt namelijk uitgebreide rapportages downloaden waarbij je de kadastrale perceelgrenzen kunt opzoeken. Hierdoor weet je exact op welk stuk grond jij recht hebt en of dit aansluit bij hetgeen wat jij hebt. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je altijd hetgeen wat van jou is opeisen. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan eens een kadastrale kaart om de mogelijkheden inzichtelijk te krijgen. Sta jij op het punt om een woning aan te schaffen, dan is het zeker aan te raden om een uitgebreide rapportage aan te schaffen!

Heb jij net jouw huis verbouwd en wil jij weten welke verzekeringen je dient af te sluiten. Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.