Het is allemaal erg spannend: een huis verbouwen. Je weet niet wat je kan verwachten en je hoopt dat je binnen een bepaalde periode helemaal klaar bent. Vaak wordt deze periode toch nog verkeerd ingeschat. Een verbouwing kost vaak meer geld en tijd dan je in eerste instantie hebt begroot. Het is dus zaak om dit altijd ruim in te schatten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer je huis dan helemaal af is wil je natuurlijk zo min mogelijk kosten hebben en goed verzekerd zijn voor bepaalde situaties. In dit artikel bespreken we een aantal verzekeringen die je beter kan afsluiten voor je woning.

Een inboedelverzekering

Net als bij de meeste verzekeringen zijn er verschillende varianten. Zo kan je in de meeste gevallen kiezen voor een standaard verzekering, een uitgebreide verzekering en een allrisk verzekering. Ook zijn er soms nog extra mogelijkheden om het pakket uit te breiden met andere dekkingen. Zo kan je een pakket naar wens samenstellen.

Bij een inboedelverzekering zit vaak niet een dekking voor de schade aan de ruiten van de woning. Op dat moment kan je een extra glasverzekering afsluiten.

Een brandverzekering

Wanneer je een brandgevoelig huis hebt, door bijvoorbeeld een rieten dak of een schoorsteen, is het verstandig om een brandverzekering af te sluiten. Soms zit een brandverzekering ook al bij de inboedelverzekering in. Als dat het geval is hoef je deze niet meer apart af te sluiten. Op deze website vind je meer informatie over het afsluiten van een brand- en woonverzekering.

Een opstal verzekering

Als je kiest voor het afsluiten van een opstalverzekering ben je verzekerd voor brand, storm, bliksem en inbraak. Een opstalverzekering wordt dus zeker aangeraden om af te sluiten wanneer je een huis verbouwt of koopt.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Ivan

    Zeer waardevolle verzekeringstips. Bij een rieten dak loopt de brandverzekering overigens behoorlijk op. Overigens bestaat er tegenwoordig ook kunstriet voor het dak. Het is niet van echt te onderscheiden en ik maak me sterk dat dit in de verzekering een stuk scheelt, in ieder geval in het onderhoud.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.