6 handige tips voor klussen in de winter

Ga jij klussen in de winter? Dat kan zeker, maar het is wel anders dan klussen in de zomer. Het is namelijk een stuk kouder en dat brengt vele veranderingen met zich mee. Hoe kan je het beste een klus aanpakken in de winterperiode? Met onze 6 handige tips en tricks kun jij veilige, leuke maar ook prachtige klussen in de winter periode zetten!

1. Hou je bezig met ‘winterse klussen’

Het is de winterperiode en dat betekent dat de winterse klussen een hoge prioriteit hebben. Zo kun je denken aan de voorbereidingen treffen voor jouw leuke tuintje tegen de winterse kou, het schoonmaken van de dakgoot of het dichten van tochtpunten.

2. Kleren maken de man

Het gezegde ‘kleding maakt de man’ is in de winterperiode zeker van toepassing. Je wilt namelijk niet dat je het koud krijgt tijdens het klussen. Het is van belang dat je warm aankleedt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een winter werkjas. Het belangrijke aan een winter werkjas is dat hij je warm houdt tijdens je werkzaamheden. Oók brengt een winter werkjas allemaal praktische voordelen met zich mee. Zo heeft hij verschillende opbergzakjes waar jij je materialen in kan bewaren. Andere kledingstukken die handig kunnen zijn tijdens het klussen zijn bijvoorbeeld werkschoenen, handschoenen en dikke sokken.

3. Isolatie

Het is een koude periode en dan is het belangrijk dat de warmte binnen blijft. Om dat te behalen wil je dat je huis een goeie isolatie heeft. Daarom is het van belang om extra aandacht te leggen op de isolatie van het huis. Voeg extra isolatie toe op plekken waar het noodzakelijk is. Dit zorgt er niet alleen voor dat de warmte binnenblijft, maar dat je er ook geen onnodige warmte opgewerkt wordt. Een aantal manieren om je huis te isoleren is bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips. Als je meer informatie wilt over hoe je de isolatie kan verbeteren, lees dan het volgende artikel over isolatie!

Klussen in de winter

4. Ventilatie zorgt ervoor dat je het warmer krijgt

Huh? Is de eerste gedachten die naar voren komt Frisse lucht zorgt ervoor dat je het warmer krijgt. Het klopt, er zit een tegenstrijdigheid in deze zin. Maar het is wel de waarheid. Door frisse lucht in huis te brengen, breng je drogere lucht naar binnen. Het voordeel aan drogere lucht is dat je huis makkelijker kan verwarmen.

5. Radiatorfolie

Een handige tip om de kou tegen te gaan is door radiatorfolie achter je radio te plakken. Het voordeel aan dit folie is dat het reflecterend is. Als je deze achter je radiatoren plaatst, wordt de warmte teruggekaatst naar de kamer.

6. Hou rekening met de dag

Als je in de winterperiode gaat klussen, moet je echt rekening houden met hoe de dag is. Als de grond bevroren is, dan kun je beter de klus uitstellen tot een later moment. Waar je ook rekening mee moet houden is dat je niet alle klussen in de winterperiode kan uitvoeren.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. 4 praktische klustips! - De beste klustips

    […] De laatste praktische klustip die wij met jullie delen. Veiligheid boven alles en dat geldt ook voor bij het klussen. Het is belangrijk om op je eigen veiligheid te letten tijdens het klussen.  Dit kun jij doen door bijvoorbeeld het dragen van speciale werkkleding (schoenen, handschoenen of werkschoenen.) Het is ook handig om de volgende regel in te voeren. Als je klaar bent met het gebruiken van een apparaat dat je die gelijk opruimt. Als je dit niet doet is de kans groot dat je over het apparaat struikelt en dat willen we natuurlijk niet hebben! Als jij graag praktische klustips wilt voor tijdens de winterperiode, lees dan snel ons artikel over klustips in de winter! […]

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.