Een huis verbouwen is een slimme zet. Het betekent namelijk dat er aan de waardevermeerdering van de woning gebouwd wordt. Een betere isolatie, een dakkapel voor meer ruimte, een uitbouw voor een grotere woonkamer of een carport om de auto onder te zetten. Er zijn veel mogelijkheden om te klussen en de woning te verbouwen. Het kost natuurlijk geld. Het is echter een investering in de waardevermeerdering van de woning. Het is een optie om de verbouwing zelf te doen. Ook is het mogelijk om een specialist in te schakelen. Het is vaak afhankelijk van hoe handig iemand is en welk budget er beschikbaar is voor de verbouwing.

Een duurzamere woning: de isolatie

Duurzaamheid is steeds belangrijker bij een woning. Een koper zal liever een energiezuinige woning kopen dan een energieslurper. Het is dus goed om hieraan te werken. Het is mogelijk om de muren beter te isoleren met isolatieparels. Ook kan men de kruipruimte volstorten met deze parels. Daarnaast kan enkelglas vervangen worden door dubbelglas en de HR ketel nog energiezuiniger gemaakt worden. Er zijn volop mogelijkheden. Tot een duurzamere woning behoren natuurlijk ook de zonnepanelen. Ze helpen om de energienota betaalbaar te houden. Natuurlijk is het wel eerst een investering. Daarna zal de investering echter goed renderen met alle zonnestralen in ons land.

Aangenaam en prettig wonen

Door te verbouwen zal naast de waarde van de woning ook het woongenot stijgen. Eigenlijk is dat onbetaalbaar. Het is prettig om jezelf thuis te voelen en op je gemak. Het is ideaal en geriefelijk om een mooie badkamer en keuken te hebben. Een woning die goed is geïsoleerd voelt ook knus en warm aan. Het is geweldig om hiervan te genieten. De tuin is hier ook een onderdeel van. Wanneer er een tuin is is het prettig als deze mooi en netjes is ingericht. De zomers dagen biedt het vele gezellige momenten. Lekker de barbecue aan of zonnen in de hangmat. Het is heerlijk! 

Een andere keuken of badkamer

Wanneer de keuken gedateerd is en de machines het één voor één begeven is het tijd om een andere keuken te kiezen. Volgens de makelaar niet de beste investering. Wanneer je echter nog lang in het huis blijft wonen is het wel een heerlijk investering. Helemaal wanneer je veel kookt en volop in de keuken te vinden bent. Iedere dag kun je dan van de keuken genieten. Het is werkelijk heerlijk! Een andere verbouwing die veel wordt uitgevoerd is het veranderen van de badkamer. Soms omdat het moet en soms omdat het een wens is. Als er lekkage is dan is het natuurlijk een must om de badkamer te veranderen.

Geld om te verbouwen

Het geld om te verbouwen kun je sparen. Het is ook mogelijk om de verbouwing via een lening of hypotheek te financieren. Wanneer het geld voor woningverbetering gebruikt wordt is het mogelijk om de rente fiscaal te verrekenen. Het is dus goed om je hierin te verdiepen. Op deze site vind je veel interessante artikelen om alles goed te regelen. Een adviesgesprek met een hypotheekadviseur is natuurlijk ook verstandig. Vaak is het allemaal afhankelijk van de hoogte van de kosten voor de verbouwing. Een rigoureuze verbouwing zal meer kosten dan wanneer er een paar nieuwe planten voor de tuin gekocht worden.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.