Tips voor het ontwerpen van een inloopkast en het optimaal benutten van de ruimte voor jouw kleding en accessoires. Een inloopkast is de droomomgeving voor veel consumenten die een woning hebben gekocht of van plan zijn te renoveren, vooral vrouwen die graag kleding, schoenen en accessoires organiseren. Maar als we de ruimte tegenkomen, zijn er twijfels: hoe te plannen? Hoe maak je gebruik van elke ruimte zodat deze omgeving functioneel, mooi en praktisch wordt? Er zijn geen exacte maten om een kleedkamer te plannen. De belangrijkste stap is het beoordelen van de behoeften:

– Analyseer alles wat er in de kast wordt bewaard;
– Definieer hoe de ruimten worden verdeeld, bijvoorbeeld, x kant voor mannen en y kant voor vrouwen;
– Voor de ruimte gereserveerd voor vrouwen is het noodzakelijk om na te denken over nissen, laden en tussenschotten voor accessoires, make-up, riemen, sjaals, tassen, hoeden, etc.
– Vergeet je schoenen niet. Er zijn talloze modellen die verschillende ruimtes tussen de planken nodig hebben: hoge laarzen, hakschoenen, kruipschoenen, enz;
– In het geval van mannen is het noodzakelijk om de pakken, riemen en stropdassen te onthouden;
– Denk in een algemene context aan de hoeveelheid broeken, jassen, lange jurken, overjassen, vouwkleren, ondergoed, strandkleding, tassen, dekens, enz.
– Bedenk hoeveel laden en hoogtes ze nodig hebben. Een lade voor bijouterie en make-up kan bijvoorbeeld 10 cm zijn, maar een lade voor pyjama’s of gevouwen kleding moet ongeveer 20 cm zijn.
– Evalueer ook de hoogte tussen de planken en de diepte van de kast;
– Meet de stukken die het meest verschillen in grootte.

Tips voor ontwerpoptimalisatie
Om u te helpen bij het plannen en realiseren van deze droom, hebben we een aantal speciale tips voorbereid waarmee rekening moet worden gehouden bij het aanvragen van het budget voor uw meubelmaker.

Hoe ontwerp je een kleedkamer die het beste uit je ruimte haalt?
De klant dient te informeren wie het project gaat uitvoeren en wie zijn behoeften zal vervullen. Het is belangrijk om het juiste gebruik van de laden te controleren en de maximaal nutteloze deuren en modules te vermijden. Een goede tip is om niet te overdrijven in hoogtes en een tussenruimte van 30cm tot 35cm te laten om niet te veel kleding op te stapelen.

De beste manier zou zijn om aangepaste meubels te maken?
Er is een evolutie van de geplande die een grotere flexibiliteit bij het gebruik van kasten en kleedkamers mogelijk maken, maar niets is beter dan iets op maat en exclusief te maken volgens de behoeften van de klant, vooral als deze kamer is verdeeld voor een koppel.

Maak gebruik van alle ruimte
In hoeken met moeilijke hoeken is het altijd aan te raden dat de ruimte voldoende is voor sporadische onderdelen en accessoires zoals koffers, jassen, dozen en/of koude kleren.

Voor grote ruimtes is er niets beter dan lineaire composities die de voorkeur geven aan cabines en die worden afgewisseld met kamers en nissen. In kleine ruimtes zijn discipline en orde belangrijk om gevouwen kleding op te bergen en onnodige ophoping te voorkomen.

Wij hopen dat u met deze tips jouw droomkast kunt plannen en creëren!

Bron: 123vrijwonen

Wil jij hiernaast meer lezen over de manier waarop jij jouw woning kan restylen met behulp van drie producten? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.