Op het gebied van verf zijn er heel wat mogelijkheden en het gebruik van structuurverf is er hier één van. Met deze verf heb je niet alleen meerdere opties op het gebied van aanschaf, maar ook als het gaat om aanbrengen heb je meerdere keuzes. Wat is structuurverf en wat zijn de voordelen van deze verf? Hier lees je alles wat je moet weten.

Alles over structuurverf

Structuurverf is een soort latexverf waar zandkorrels in zitten. De zandkorrels zorgen voor een speciale structuur. Zodra je de verf aanbrengt op een muur krijg je dan ook een bijzonder effect. Er zijn meerdere manieren waarop je de structuurverf kunt aanbrengen: er zijn dus volop mogelijkheden met de effecten die je kunt creëren. De verf is verkrijgbaar in meerdere soorten: je kunt kiezen voor structuurverf met een fijne korrel, maar ook juist een grove korrel.

De voordelen van structuurverf

Wil je weten wat de belangrijkste voordelen zijn van structuurverf? Hier vind je een overzicht van de grootste pluspunten waar je mee te maken krijgt wanneer je dit type verf kiest:

  Met structuurverf creëer je een mooi en verrassend effect op de muur;

  Structuurverf aanbrengen kan op vrijwel iedere ondergrond: van hout en gips tot beton en egaal behangpapier.

  De verf is in heel veel verschillende kleuren beschikbaar: je kunt de verf in iedere beschikbare kleur laten mengen;

  Het ruwe oppervlak van de verf zorgt ervoor dat oneffenheden op de ondergrond goed bedekt worden;

  Doordat structuurverf krachtig is en gemakkelijk en snel aangebracht kan worden is vaak maar één laag nodig.

Benieuwd naar de mogelijkheden van structuurverf op jouw muur? Bekijk zelf je opties online voor het aanschaffen van deze verfsoort, zodat je zelf snel aan de slag kunt om je woning een makeover te geven!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.