Van plan om een nieuwe aanhangwagen te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Tijdens het klussen in huis of in de tuin is het natuurlijk enorm fijn als je af en toe gebruik kan maken van een aanhanger. Bijvoorbeeld voor het ophalen van bouwmaterialen of het afvoeren van tuin- of bouwafval naar de gemeentewerf. Lees in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een aanhangwagen.

Gebruikte of nieuwe aanhangwagen

Als je een aanhangwagen wilt gaan kopen heb je de keuze tussen een nieuwe aanhangwagen of een occasion. Het grote voordeel van een nieuwe aanhangwagen is dat je op dit model nog jarenlang garantie hebt en je zeker weet dat deze nog jaren meegaat. Heb je een minder budget? Dan kan je het beste kiezen voor een tweedehands aanhanger.

Type aanhangwagen

Er zijn enorm veel verschillende typen aanhangwagens, denk bijvoorbeeld aan: kippers, plateauwagens, open aanhangers, gesloten aanhangers, tandemassers en noem zo maar op. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Onderzoek welk type aanhangwagen het best bij jou past.

Geremd of ongeremd

Bij het kiezen van een aanhangwagen heb je de keuze uit geremde en ongeremde modellen. Oftewel; aanhangwagens met of zonder rem systeem. Geremde aanhangwagens zijn over het algemeen duurder, maar bieden extra veiligheid en zijn geschikt voor zwaardere ladingen. Voor lichte ladingen is een ongeremde aanhangwagen een prima keuze.

Let op het totaalgewicht

Een rijbewijs B is voldoende voor aanhangwagens lichter dan 750 kilo of als het totaalgewicht (auto + aanhanger) minder dan 3500 kilo is. Als je van plan bent om meer gewicht te vervoeren dan is een verplicht om als bestuurder over een rijbewijs B+ of BE te beschikken. Houd hier rekening mee tijdens het kopen van een aanhanger.

Welk merk aanhangwagen

Ben je op zoek naar een betrouwbare aanhangwagen waarop je nog jaren kunt vertrouwen? Hapert is dé marktleider van de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens. Kiezen voor een Hapert aanhanger is dan ook altijd een goede keuze. Dit toonaangevende merk gebruikt enkel de beste kwaliteit materialen, waardoor hun robuuste aanhangers jarenlang meegaan.

Wil jij hiernaast meer lezen over de dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een grasmaaier? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.