Hoekprofielen staal laten zich niet voor één gat vangen en vindt je dus in tal van verschillende uitvoeringen en zeker in allerlei verschillende maten. Grootste onderlinge verschil is die tussen warm gewalste hoekprofielen staal en de koudgevormde hoekprofielen staal. Ook bekende uitvoeringen van hoekprofielen zijn de gegalvaniseerde of van zink voorziene hoekprofielen. Misschien heeft u geen idee, maar u ziet vaker een hoekprofielen staal dan u denkt.

De mogelijkheden van hoekprofielen staal zijn ongekend groot, net als de maatvoering

De toepassingsmogelijkheden van hoekprofielen staal zijn indrukwekkend groot. Soms vraagt u zich af waar we eigenlijk zouden zijn zonder deze onmisbare hoekprofielen staal. U hebt ze in tal van verschillende maten en zeker is dat de warmgewalste profielen veel minder hard en stevig zijn dan de koudere variant van deze onmisbare hoekprofielen. Als we in het algemeen spreken van hoekprofielen, dan bedoelen we in negen van de tien gevallen de warmgewalste uitvoeringen. Ze zijn weliswaar wat minder hard dan de koude variant, maar dit maakt ze wel weer een stuk flexibeler.

De warme uitvoering is wat donkerder van kleur en voelt ook ruwer aan

De warme uitvoering van de hoekprofielen beschikt over meer rek en is bovendien wat donkerder van kleur en gaat meer richting antraciet. Bovendien is dit profiel zwaarder en voelt ie bovendien wat ruwer aan. Niet uit te sluiten is bovendien de aanwezigheid van walshuid. Nog een voordeel van een warm gewalste uitvoering is de prijs van een profiel. Die ligt namelijk op een lager niveau dan de koude profielen.

Ook nog verkrijgbaar in gegalvaniseerde en zinken uitvoeringen

Hoekprofielen kunt u ook nog eens kopen in gegalvaniseerde of in verzinkte uitvoering. Zink wordt aangebracht op het warmgewalste staal om op die manier roestvorming aan met name de onderkant tegen te gaan. Om het voor de leek nog iets gecompliceerder te maken wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen hoekprofielen staal met gelijkzijdige en met ongelijkzijdige profielen. Waar de hoekprofielen voor gebruikt worden? In elk geval voor draagconstructies in daken, deurposten, bordessen en trappen. Ook kunnen er uitstekend las- en bouwverbindingen mee gelegd worden. Het kiezen van de juiste afmeting is geen probleem, ze worden namelijk in heel erg veel verschillende maten aangeboden. En daar zit vrijwel altijd de juiste maat tussen. Ook voor uw specifieke vraagstuk zal u het juiste formaat vast en zeker kunnen vinden.

Altijd zeer sterk en geproduceerd volgens de strengst mogelijke eisen

Overigens noemt men hoekprofielen staal in de warmere variant aangeduid als een hoekstaal. De koude uitvoering wordt hoekprofiel genoemd. De warme variant is veel elastischer en ook al veel beter bestand tegen de vorming van corrosie. Daarom ook zijn deze zo geschikt voor plaatsen waar sprake is van nogal wat vervuiling en van een hoge mate van luchtvochtigheid. Hoe dan ook en in welke uitvoering dan ook; ze zijn altijd bijzonder sterk en daardoor ook zeer veilig en dienen aan allerlei strenge eisen voldoen. U koopt dus altijd een zeer betrouwbaar product die het leven in het algemeen de afgelopen jaren een stuk eenvoudiger gemaakt heeft.

Advies over het juiste stalen hoekprofiel nodig? Neem dan contact op met de specialisten van CM Staal.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.