De meeste mensen spenderen ongeveer de helft van de week op kantoor. Je wilt dan ook niets liever dan een fijne plek creëren waar je goed kunt presteren en je daarnaast ook veilig voelt. Met de huidige klimaatverandering zou het tevens mooi meegenomen zijn als je met jouw kantoor kunt bijdragen aan een milieuvriendelijkere omgeving. Hier lees je hoe je dit kunt doen.

Veiligheid creëren binnen jouw kantoor

Aangezien je heel wat uren per week op kantoor doorbrengt, is het belangrijk dat deze plek veilig is en je er rustig kunt werken met een veilig gevoel. Naast dat het in de meeste gevallen zelfs verplicht is, mogen noodverlichting en brandblussers niet ontbreken op jouw werkplek. Zowel voor je werknemers als voor je klanten wil je in geval van noodsituaties zo goed mogelijk kunnen handelen. Ook is het verstandig om een kantoor te voorzien van een alarmsysteem en camera’s. Mochten er dan ongewenste gasten binnen (willen) komen, gaat het alarm af en staan desbetreffende mensen op beeld.

Milieubewust aan het werk

Helaas is ons klimaat aan het veranderen. De aarde warmt op en het is dan ook belangrijk dat iedereen wat milieubewuster wordt. Binnen jouw kantoor kan er ook worden bijgedragen aan een milieuvriendelijkere omgeving. Schaf bijvoorbeeld zoveel mogelijk apparaten aan die van een energielabel in de A-klasse zijn voorzien. Scheid afval, laat elektrische apparaten niet onnodig aanstaan en denk bijvoorbeeld eens aan een simpel item zoals een deursluiter. Hierdoor gaan de deuren van kantoor langer mee en zijn er nooit geen openstaande deuren en onnodige stookkosten meer.

 

Een groen dak

Mocht het dak van jouw kantoor zich er voor ontlenen, kan er ook gekozen worden voor zonnepanelen of een sedumdak. Een combinatie van beide is ook mogelijk en zelfs aan te raden omdat dit zorgt voor een beter rendement. Bij een sedumdak is het dak voorzien van sedumplanten welke onder andere zorgen voor een betere isolatie, langere levensduur van het dak maar ook voor luchtzuivering en waterretentie. Daarnaast absorbeert het geluid, wat zorgt voor meer rust en stilte. In combinatie met zonnepanelen zorgt het sedumdak voor verkoeling van de panelen tijdens de warme dagen waardoor deze beter presteren en energiekosten worden verlaagd.

 

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.