Ga je binnenkort verbouwen of verhuizen naar de nieuwe woning? De trap is vaak een van de eerste onderdelen om aan te pakken. Als je dit eenmaal geregeld hebt, kan je de rest van het interieur hierop afstemmen. Ook wanneer de traptreden kraken of wanneer de trap versleten is doe je er goed aan om een traprenovatie uit te laten voeren. We vertellen graag wat meer hierover.

Waarom een trap laten renoveren?

Zoals we hierboven al even genoemd hebben zijn er verschillende redenen waarom mensen een trap laten renoveren. De meest voorkomende zijn versleten traptreden en krakende traptreden. Dit kan tot grote ergernissen leiden. Vaak wordt er daarom voor gekozen om de trap niet volledig te laten renoveren maar om slechts een onderdeel aan te pakken. Krakende traptreden kunnen ook eenvoudig verholpen worden door een trap opnieuw te laten bekleden. Een trap laten bekleden hoeft bovendien niet veel te kosten.

 

Volledige traprenovatie is niet nodig

In de meeste gevallen is het niet nodig op de trap volledig te laten renoveren. Krakende traptreden kunnen bovendien eenvoudig opgelost worden door de oorzaak te vinden en deze aan te pakken. Sommige mensen kiezen er ook voor om een traprenovatie uit te laten voeren wanneer ze kinderen krijgen. Bijvoorbeeld door een antisliplaag op de trap aan te brengen en een traphekje zodat kinderen er niet zelf op kunnen komen.

De specialist in traprenovatie

Ben je op zoek naar een professionele specialist op het gebied van traprenovatie? Kies er dan voor om in contact te komen met het bedrijf Next step traprenovatie. Dit bedrijf heeft al tientallen jaren ervaring met het aanbrengen van diverse soorten trappen. Ook als het gaat om de traptreden vervangen of de trap opnieuw laten bekleden kan je terecht bij deze specialist.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Herman

    HAllo,

    Hoe kan je het beste een trap opnieuw bekleden?
    De ene zegt eerst de traptrede en dan de stootboard en andere zegt net andersom

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.