Je hebt je keuze gemaakt en het is een PVC visgraat vloer geworden. Zorg dat je alle materialen in huis hebt zodat je zelf je vloer kunt leggen aan de hand van ons stappenplan! Het gaat dan helemaal goedkomen en dan geniet je binnenkort van een prachtige vloer.

Zo leg je de vloer in visgraat motief

Als je een vloer hebt gekozen bij VloerXL.nl, is het tijd om na te gaan hoe je deze moet leggen. Volg deze stappen:

  • Je moet eerst berekenen hoeveel vierkante meter vloer je nodig hebt. 
  • Controleer aan de hand van de waterpas of dat je vloer egaal is of niet.
  • Een vloer moet altijd 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar hij wordt gelegd. 
  • Zorg dat de vloer voordat je hem gaat plaatsen bezemschoon is!

Dit zijn de tips als het gaat over de voorbereidingen, nu is het tijd om de ruimte af te tekenen. Daarbij teken je het midden van de ruimte af ten opzichte van de gekozen legrichting. Dit doe je aan beide kanten. Je maakt dan ook een slaglijn zodat je de markering van de hele kamer door kunt trekken.

Het echte werk begint!

Het is van belang dat je de tijd neemt en dan ga je beginnen met het leggen van de middelste rij. Bij de vloeren heb je een rechter en linker plank die ze ook A en B noemen. De eerste twee planken leg je aan elkaar, en plank B boven en A onder. Je moet hiervoor gebruik maken van de markeringen die je op de vloer aan hebt gebracht. Daarbij moet je ook nog 6 of 7 mm speling houden aan ruimte tussen plank A en de muur. Leg dan de planken om-en-om en tik ze aan met je rubberhamer. Je moet doorgaan met leggen tot er geen planken meer gelegd kunnen worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.