Na de aanbouw van een nieuwe ruimte of bijvoorbeeld een renovatie van je bestaande woning, kan het plaatsen van nieuwe sloten noodzakelijk zijn. Het vervangen van sloten kan ook interessant zijn, wanneer je de beveiliging van je woning wilt verbeteren. Hang- en sluitwerk installeren begint bij een inventarisatie van de mogelijkheden. Hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat een slot van een hoge kwaliteit is? Op welke manier maak je de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk? In dit artikel vind je een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. 

 

Slot bij een bestaand deurbeslag zoeken 

Een eerste punt om rekening mee te houden, is het bestaande deurbeslag. Mogelijk is het voldoende om slechts de cilinder van het slot te vervangen. Let er hierbij op, dat verschillende maten een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de breedte van het slotgat in de deur. Zou het gat te groot zijn voor het nieuw aangeschafte slot, dan is deze eenvoudig open te breken. Laat je adviseren door een slotenmaker, wanneer je een nieuwe cilinder in een bestaand deurbeslag wilt plaatsen. 

 

Kies voor een deurslot met SKG-keurmerk 

Voor de beveiliging van een deur wordt vrijwel altijd gekozen voor een cilinderslot. Deze sloten worden getest door het SKG. Dit is een onafhankelijke partij, die kijkt in welke mate een slot weerstand biedt aan inbrekers. Populaire inbraakmethoden zijn onder meer de klopsleutelmethode en kerntrekken. Wanneer sloten een goede weerstand bieden, krijgen zij twee of drie sterren. Bij sloten met een redelijke weerstand kent het SKG één ster aan het slot toe. Je vindt het aantal SKG-sterren doorgaans op de verpakking van het slot. Het is verstandig om te kiezen voor sloten met minimaal twee sterren. 

 

Tip: kijk ook eens of je woning in aanmerking komt voor het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk kan je een korting op je verzekeringspremie opleveren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.