Gereedschap

Meer sfeer in je tuin dankzij deze DIY

vuurtafel

We zijn uren, zo niet dagen, bezig met het interieur. Alles moet tot in de puntjes worden verzorgd. Sfeer is key. Maar hoe zit dat eigenlijk met het exterieur, dus met de tuin? Die laten we voor een groot deel van het jaar versloffen. Tijd om nieuw leven in de tuin te blazen en er wat meer sfeer aan toe te voegen.

Zelf een vuurtafel maken

Vuurtafels zijn al een aantal jaar heel populair. Het biedt veel sfeer en warmte in je tuin of terras. Het ziet er daarnaast ook heel mooi en luxe uit. Het enige minpuntje? De prijs. Want voor een mooie vuurtafel kan je soms tot wel €1.200 neerleggen. Niet iets wat mensen zomaar neer kunnen of willen leggen. Daarom hebben wij een andere oplossing: zelf een vuurtafel maken!

Dit is wat je nodig hebt

Als je zelf een vuurtafel wil gaan maken, heb je het volgende nodig:

  • Inbouwbrander vuurtafel;
  • Tafel (waarin geboord mag worden);
  • Zaag
  • Gasfles (propaan of butaan) of aardgasaansluiting.

Je kan er ook nog voor kiezen om een glasombouw te bestellen. Dit ziet er niet alleen luxe uit, maar is ook nog goed voor de veiligheid. Vooral als je kinderen of huisdieren hebt.

Zo maak je zelf een vuurtafel

Het is heel eenvoudig om een vuurtafel te maken. Meet het oppervlak van de onderkant van je inbouwbrander op. Vervolgens zaag je deze maat uit de tafel om de inbouwbrander in het gat te schuiven. Let er wel op dat het bedieningspaneel nog bereikbaar is, zodat je de inbouwbrander eenvoudig kunt bedienen.

Zodra je de inbouwbrander hebt geplaatst, kan je de inbouwbrander aansluiten aan de gasfles of de aardgasaansluiting. Als je een aardgasaansluiting hebt, kan je dit bij de webshop aangeven. Dan krijg je vaak een koppelstuk bij je inbouwbrander, zodat je gelijk aan de slag kunt gaan.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.