Heb je wel eens last van kalk in de badkamer of in machines in je woning? In dat geval kan het verstandig zijn om een waterontharder aan te schaffen. Met dit apparaat wordt de kalk uit het water gefilterd. Dit is bevorderlijk voor de kwaliteit van het drinkwater. En omdat er ook geen kalk meer voorkomt in het leidingwater stromen de leidingen beter door en kunnen machines niet aangetast worden door kalk.

Vooral de badkamer is gevoelig voor kalk

De meeste mensen weten wel wat kalk is maar komen het zelden tegen, als je het dan toch een keer tegekomt, is dat dikwijls in de badkamer. Wanneer de badkamer continu vochtig is en niet goed droog wordt gemaakt kan er kalkaanslag ontstaan. Dit is niet direct schadelijk maar ziet er wel minder goed uit voor je badkamer. Hou je er simpelweg niet van om de badkamer regelmatig droog te maken? Ook dan is een waterontharder een ware uitkomst.

Goed voor de levensduur van de wasmachine

Het verwijderen van kalk in de woning is niet alleen goed voor de kwaliteit van het drinkwater, maar ook goed voor de apparaten die gebruikmaken van leidingwater. Als er teveel kalk in het leidingwater zit kunnen huishoudelijke apparaten zoals wasmachines hierdoor ook aangetast worden. Met het gebruik van een waterontharder heb hier geen last meer van, de kalk wordt gefilterd uit het water en kan het apparaat daardoor niet meer aantasten.     

Kalkaanslag verdwijnt binnen een maand

Het zou natuurlijk mooi zijn dat deze oplossing gelijk werkt, maar het heeft een lange tijd geduurd voordat kalk uw leidingen heeft aangetast, en daarom duurt het ook een tijdje om het probleem weer  op te lossen. Over het algemeen is de hele woning binnen een maand geheel vrij van kalk. Waardoor je veilig en gezond kan genieten van het drinkwater en je leidingen weer goed doorlopen. Wacht daarom niet langer en schaf vandaag nog een waterontharder aan.

Wil jij ook tips ontvangen over de manier waarop je jouw woning beter kan isoleren tegen vocht, schimmel en tocht? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.