Isolatie tegen vocht, schimmels en tocht


In Nederland hebben veel mensen last van vocht, schimmels en tocht in hun huis. Dit komt door dat we in een vochtig klimaat leven. Niemand zit te wachten op schimmels, tocht en vocht als huiseigenaar. Door het vocht zullen er schimmels ontstaan. Dit is niet goed voor je spullen. Als je er helemaal niks tegen gaat doen, zullen de spullen verrot gaan. Met een goede woonisolatie voorkom je dit grote probleem. Daarom geven wij wat belangrijke tips om je huis beter te isoleren tegen vocht, schimmels en tocht. Daardoor verbetert je woongenot, want uw huis blijft lekker koel in de zomer en comfortabel warm in de winter. Lees snel onze 4 tips!

Tip 1. Dakisolatie

Wist je dat 30% van de warmte verloren gaat via het dak? Met een dakisolatie houd je de warmte beter in je huis. Bij een onverwarmde zolder bespaar je €430 en op een verwarmde zolder €530 per jaar op de gasrekening. Door je dak te isoleren, stijgt de waarde van je huis. Het is lastig in te schatten wat de kosten zullen zijn. Dat verschilt per dak instructie. Wil je graag een inschatting weten van de eventuele kosten. Laat Feenstra langs komen voor een schatting. Zij zijn gespecialiseerd in het isoleren van huizen.

Tip 2. Bodem isoleren

Om schimmelplekken en een koude vloer in je woning tegen te gaan, is het belangrijk om de bodem te isoleren. Dit is namelijk de favoriete plek om te gaan zitten voor schimmels. De gemiddelde kosten van een bodemisolatie zijn €1100. De terugverdientijd is ongeveer na 11 jaar. Het bespaart namelijk per jaar rond de €100 op je energierekening. Daarnaast heb je geen koude vloeren en schimmelplekken in je huis zitten.

Tip 3. Gebruik je gordijnen

De gordijnen zorgen niet alleen voor je privacy, maar werken ook voor een extra isolatie voor je woning. De wind komt moeilijker door de gesloten gordijnen. Daardoor zal je huis warmer zijn en zal de energierekening lager uitkomen. Wanneer de zon door breekt, doe dan meteen de gordijnen open. Van de zon komt extra weel warmte.

Tip 4. Spouwmouwisolatie

De beste tip hebben wij voor het laatste bewaard. De beste aanschaffing om je huis te isoleren tegen vocht, schimmels en tocht is een spouwmouwisolatie. Dit is alleen mogelijk wanneer je huis spouwmouwmuren heeft. Een spouwmouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een ruimte van 3-6 centimeter. Door deze ruimte te vullen met isolatiemateriaal voorkom je een groot vocht, schimmel ent tocht probleem. Gemiddeld kost de investering €1200 en is de terugverdiend binnen 4 jaar.

Isolatie tegen vocht, schimmels en tocht is heel makkelijk tegen te houden met deze tips. Meer isolatie tips te weten komen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Wil jij ook meer weten over spouwmuurisolatie? Klik dan door en lees deze blog.


Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.