Er zijn verschillende manieren om stappen te ondernemen om uw huis te isoleren. Wat je ook doet, het isoleren van je huis is een geweldige investering in het verlagen van je energierekening. Bovendien helpt het de CO2-uitstoot te verminderen en de waarde van uw huis te verhogen. Een manier om uw huis te isoleren is met spouwmuurisolatie. De kosten spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van jouw woning en situatie.  Op deze blog kunt u enkele basisaspecten lezen over wat nu eigenlijk spouwmuurisolatie is.

Voordat u verder gaat, is het goed om te begrijpen wat een spouwmuur is. Dit is niets anders dan de buitenmuur van het huis, die uit twee delen bestaat: de binnenmuur en de buitenmuur. Een spouw is de ruimte tussen deze twee muren. Binnen de bouwtechniek zijn er holle wanden toegevoegd aan de opbouw van de woning, waardoor er geen vochtprobleem in de woning is. De buitenmuur wordt gebruikt om regen op te vangen en de holtes laten water verdampen via kleine ventilatieopeningen in de binnenmuur. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de isolatie van spouwmuren zo belangrijk is.

Gaatjes zijn absoluut de middelste focus om het vochtprobleem te bestrijden… maar tegelijkertijd is er een ander proces aan de gang. De binnenwand laat in de winter koude lucht en in de zomer warmte door de holle ruimte. Spouwmuurisolatie zorgt voor een goede basis om de temperatuur in huis optimaal te houden. De spouw is gevuld met isolatiemateriaal om de spouwmuren te isoleren. Hierdoor wordt de warmte van binnenuit optimaal benut. In de meeste gevallen worden materialen gekozen die voldoende verdamping van vocht mogelijk maken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.