Het weer in in Nederland staat nou niet bekend als het meest tropische en voor een zon zee en strandvakantie is Nederland zeker niet de beste bestemming, maar het is in de zomer toch vaak best aangenaam. Het wordt wel steeds warmer. Het moet dan ook gezegd, dat het soms behoorlijk drukkend warm kan zijn door de hoge luchtvochtigheid. Dit type klimaat zorgt voor een ideale omgeving voor vliegen en muggen.

Het zal je dan ook niet onbekend zijn dat wanneer je op een zomeravond het huis even laat doorwaaien je in een mum van tijd het huis vol hebt met muggen en andere steekbeesten. Gelukkig is hier een goede oplossing voor te vinden en kun je met een plissé hordeur veilig ventileren zonder dat je je druk hoeft te maken over binnenkomend ongedierte.

Met een plissé hordeur houd je steekbeesten en pollen buiten

De plissé hordeuren zijn vrijwel altijd gemaakt van een zeer lichte soort aluminium, wat de deur makkelijk handelbaar en gebruiksvriendelijk maakt. De hor zelf bestaat uit zeer dicht glasvezel, dat door de fijne structuur niet alleen vliegen tegenhoudt, maar zelfs pollen ui de lucht buiten laat.

Dit heeft vooral voor mensen met allergische reacties en bijvoorbeeld hooikoorts een positieve invloed, omdat je hiermee aanzienlijk wat pollen uit je huis kan houden en je dan ook een betere luchtkwaliteit hebt en minder klachten zal ervaren binnenshuis.

De hor kan zowel op deuren als ramen worden bevestigd en heeft een zonwerende werking. Een plissé hordeur kun je op maat laten maken en is niet zoals de naam doet vermoeden alleen geschikt voor een deuropening, maar kan ook dusdanig vormgegeven worden voor een raam of zelfs voor een schuifpui. De hor is flexibel en zal meebuigen wanneer er iets tegen aan komt, zonder dat het zal scheuren.

Door het materiaal en de manier waarop het in het frame is vastgemaakt zullen er ook geen vouwen in de hor ontstaan en zal deze zichzelf direct weer straktrekken na het open en dicht doen. Vrijwel alle plissé hordeuren beschikken over een zwarte hor, wat er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook nog eens een zonwerende werking heeft. Hierdoor zal het binnen dan ook minder snel warm worden bij het gebruik van deze horren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.