Dagelijks vallen er in Nederland mensen van de trap. Zeker families met kleine kinderen zullen met dit probleem bekend zijn. Een onoplettend kind kan een verkeerde stap zetten, of er ligt een voorwerp op de trap waarover mensen struikelen. In de meeste gevallen loopt het goed af, met hooguit een blauwe plek of een zeer achterwerk. Helaas zijn er ook serieuze valpartijen met ernstige verwondingen of botbreuken. In dit artikel behandelen we kort wat je kan doen om ongelukken met de trap te voorkomen.

De trap als veilige omgeving

Het belangrijkste is om te zorgen dat de trap een veilige omgeving is. Hier kun je zelf een hoop aan bijdragen! Zorg ervoor dat er geen objecten op de trap liggen. Kleding die naar boven gebracht moet worden, hoef je niet op de trap neer te leggen. Wat er niet ligt, kan iemand ook niet over struikelen. Ook kun je ervoor zorgen dat er geen losse kleedjes op de trap liggen.

Extra veiligheid

Voor wie extra veiligheid in huis wil hebben, zijn er verschillende opties. Je kunt een hekje bij de trap plaatsen, die voorkomt dat iemand per ongeluk van de trap valt. Een andere optie is om antisliptape te gebruiken op gladde treden. Ideaal voor treden die gemaakt zijn van glad materiaal, zoals glas, of net geverfd zijn.

Tip: Antislip rubber trap strip zwart

De antisliptape is gemaakt voor trappen. Aan de onderkant van deze tape zit een speciale klevende lijmlaag en het heeft een ruwe bovenkant voor extra grip. Deze zijn eenvoudig aan te brengen en direct te gebruiken. Antisliptape is in de gewenste diktes en lengtes te verkrijgen. Ze zijn dus geschikt voor iedere trap!

Belangrijk is om een antisliptape te hebben met een goede hechting. Kies daarom een antisliptape van hoge kwaliteit, want de antisliptape zal regelmatig gebruikt worden. Als deze snel gaat slijten of lelijke plekken achter laat, doet het afbreuk aan het woonplezier en dat wil niemand hebben. Daarnaast wil je dat de antisliptape zijn werking blijft behouden en niet snel glad wordt door gebruik. Mocht het onverhoopt een keer nodig zijn, dan doet het zijn werking niet meer.

Uitgelicht: Trapstrips in de kleur antraciet voor vintage look

Kortom, je kunt een aantal dingen in huis doen om valongelukken te voorkomen. Zorg ervoor dat er geen objecten op de trap liggen, zorg ervoor dat er losse kleden op de trap liggen, en werk alle snoeren goed weg. Voor wie extra veiligheid wil, is het mogelijk om antisliptape aan te brengen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.